≫ 

Bivši član Novakovog tima: Otišao sam zbog Ivaniševića, on je bio šef parade

Pričao je O'Šonesi i o vremenu provedenim sa Novakom

  • 4
1159187916

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Kreg O' Šonesi, nekadašnji analitičar Novaka Đokovića, dao je jedan intervju za austrijske medije u kom je napokon otkrio zašto je otišao iz tima!

Podsetimo, Ošonesi je tri godine sarađivao sa Đokovićem kao analitičar, a priznao je da je razlog njegovog odlaska Goran Ivanišević.

- Razlog je bio Goran Ivanišević koji je došao, da tako kažem, kao novi glavni trener. Poseduje daleko mnogo manje iskustva sa analitikom i možda joj ne veruje toliko. Na kraju, nije mu ni trebala. Ali, on je šef parade i ja to moram da poštujem - rekao je Ošonesi i dodao:

- Bile su to divne tri godine! Sa Novakom sam radio analize pre i posle meča, da li lično ili bi mu ih poslao. Najbližu saradnju sam imao sa Marjanom Vajdom, nas dvojica smo uvek raspravljali šta bi trebalo da pokažemo Đokoviću, da li u vidu podataka ili videa.

- Bila je to luda vožnja! Pre svega zato što je Novak u to vreme ima velikih problema, prvo sa povredom lakta tokom 2017, pa je onda usledio i težak povratak 2018. Ali je tada do kraja godine uspeo da se katapultira sa 22. na prvu poziciju, a narede sezone je odigrao pakleno. Bilo je uspona i padova, ali je sve u svemu bilo zabavno.

O'Šonesi trenutno radi sa Mateom Beretinijem i Jan Lenardom-Štrufom, ali je opet najviše pričao o samom Đokoviću.

Novak Đoković osvajač titule u Rimu

Foto: AP/Tanjug

- Novak je neverovatno ljubopitljiv i znatiželjan, želi sve da zna! Sećam se razgovora kada me je pita kako da popravi retern. Svi mi znamo da ima najbolji retern u istoriji i da je prvi teniser sveta, ali i dalje ima glad za znanjem i poriv da napreduje. Uvek je spreman za analizu tenisa uopšte, ali pre svega narednog protivnika.

- Njegova želja da pročisti i usavrši igru podigla ga je na viši nivo. Veoma impresivno. Poslednjih godina njegove odluke na terenu su postale još bolje. Postao je i disciplinovaniji u igri i uvek vraća tu još jednu lopticu. AS to je krucijalno, naročito na šljaci. Voiše se ne događa da pobedi saog sebe, i veoma retko dozvoljava protivnicima lak poen. Oseća im takođe snage i slabosti i to koristi - rekao je O'Šonesi.

Video: Zašto je Rim toliko poseban za Novaka? Snimak slavlja s navijačima to najbolje dokazuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dema

    27. septembar 2020 | 10:29

    Ajde bre smarate vise narod. To pisete samo zato sto je hrvat. Sef ekipe je Nole i on bira a ne Ivanisevic

  • Lejla

    27. septembar 2020 | 11:04

    Naprijed Nole Crnogorci te vole...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA