≫ 

"Oprostio sam sebi, ali paziću na to gde udaram lopticu"

Srpski teniser pričao o uslovima u Parizu na jesenjem Rolan Garosu, incidentu iz Njujorka i asocijaciji igrača koju je osnovao

  • 6
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković jedan od favorita pred početak Rolan Garosa, pričao je sa medijima o novim uslovima turnira, koji se prvi put igra u ovako hladnim uslovima, novim lopticama, kao i o dešavanjima sa US opena, kada je izbačen zbog pogađanja sudije.

Đoković je takođe pričao i o uniji igrača koju je osnovao u Njujorku.

- Ovo je prvi put da koristimo 'Vilson' loptice na šljaci. Slažem se da su teške, al mislim da je to i zato što smo skoro u oktobru, dosta je hladno i šljaka je teška, mokra.

- Svi uslovi uticu na loptice, pa je teško reći da li je loptica generalno teška, ili je to zato što igramo u ovim sporim uslovima. To je što je, rekao bih. Moramo to da prihvatimo, zato smo i svi došli nešto ranije kako bismo se privikli na nove uslove, dosta drugačije- izjavio je Đoković.

I ja sam samo ljudsko biće

Prvo pitanje na konferenciji odnosilo se na peh iz Njujorka kada je diskvalifikovan jer je nenamerno napucao linijskog sudiju lopticom u vrat.

- Naravno, posebno ću paziti na to gde udaram lopticu na terenu, posle toga što se desilo u Njujorku o tome razmišljam i tako će biti još neko vreme. Desilo se to što se desilo, to moram da prihvatim i da pređem preko toga. To je bio šok za mene i mnogo ljudi, ali te stvari se dešavaju, to je život.

- Ne mislim da će to imati neki poseban negativni uticaj na to kako se ja osećam na terenu. Osvojio sam turnir u Rimu samo nedelju dana posle svega u Njujorku i nisam osetio nikakve emotivne poteškoće u tome da igram i da se ponašam na način na koji želim", priča Novak i dodaje:

- Pokušaću da svedem svoje negativne reakcije na terenu na minimum, ali neću da budem potišten zbog toga. Prihvatio sam to, oprostio sam sebi i nastavio. Ja sam ljudsko biće, imam mane kao i svi drugi i bez obzira na godine iskustva koje imam - ovakve stvari mogu da se dese.

- To je zato što mi je stalo, zato što želim da budem najbolja verzija sebe i da pobeđujem. I, zbog toga ja ponekada svoje emocije ispoljujem na dobar, a nekad i na ne baš dobar način. Mislim da to neće uticati na mene u smislu da više neću smeti da se derem, da stegnem pesnicu... To sam već uradio u Rimu i sve je okej. Vratio sam se u normalu".

Rolan Garos će tokom mečeve imati samo do 1000 gledalaca, što nije neka posebna cifra.

- Nedostaje mi publika sigurno zato što je to deo onoga što mi radimo, deo profesionalnog tenisa, profesionalnog sporta, to je deo koji nas inspiriše".

Jedna od tema bila je i nedavno organizovana Unija igrača.

- PTPA je tek osnovano i kao što sam rekao u Njujorku, pred nama je proces kreiranja strukture i shvatanja gde se mi tačno nalazimo u teniskom ekosistemu, u poređenju sa vodećim teniskim organizacijama. To znači sa ATP, ali i sa WTA jer mi nismo predstavnici samo muških tenisera, već i ženskih i pokušaćemo da u budućnosti predstavljamo sve tenisere na svetu.

- To sve nije kratak proces, potrebno je vremena da se sve postavi, trenutno pričamo sa nekoliko zainteresovanih partija i organizacija koje žele da nam pomognu kako bismo uspostavili strukturu i menadžment naše organizacije.

- Vašek (Pospišil) i ja smo suosnivači PTPA, imamo oko 160 igrača koji su uz nas, a nadam se da ćemo uskoro imati barem toliko i što se tiče žena. Ali, mi ne možemo sve da uradimo sami, jer nama je teško da, kada igramo turnire, podelimo našu pažnju i na politiku i da baš sa svim igračima pričamo i sve im objasnimo. Dajemo sve od sebe, ali naš primarni posao – igranje mečeva i turnira – je prioritet - objasnio je Đoković.

Video: Novak Đoković je pokorio Rim, osvojio svoju petu titulu u večnom gradu i stigao do 36.Masters titule

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    27. septembar 2020 | 17:37

    Nole, mani se politike, i misli samo o reketu. Zlotvoti samo vrebaju gde mogu da te spotaknu.

  • Blok 2

    27. septembar 2020 | 17:38

    Nepred Nole, napred Partizan, zivela Srbija!

  • Pazi

    27. septembar 2020 | 17:20

    Nole. Vrebaju te sa svih strana. Toliko si ispred njih, da priželjkuju svaku tvoju grešku kako bi te spotakli. Ali... Idemo dalje... 🎾🏆💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA