Novaka ne mogu da izbace sa Rolan Garosa: Promenjeno rigorozno pravilo, Đoković može da odahne

Uz njega su u grupi sigurnih Benoa Per i Grigor Dimitrov

  • 4
Novak Đoković osvajač titule u Rimu

Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je pred start Rolan Garosa kritikovao medije i organizatore zbog korona protokola, gde je više puta testiran, iako je preležao virus, ima antitela, i dobio je negativan test po dolasku u Pariz takođe.

Ali, Novak sada može da odahne, jer su organizatori odlučili da promene rigorozno anti-covid pravilo, koje se više neće odnositi na igrače koji su preležali korona virus.

Tako Novak Đoković sada može da odahne do kraja turnira, jer nema više bojazni da može da bude izbačen sa turnira zbog eventualno pozitivnog testa.

Kako piše Lekip, svako ko može da dokaže da je bio zaražen virusom pre turnira, biće oslobođen bilo kakvih sankcija.

Podsetimo, zbog pozitivnog testa sa Rolan Garosa je prethodno izbačen Fernando Verdasko, a takođe je istu sudbinu pre početka turnira doživeo Damir Džumhur, kao i srpski teniser Peđa Krstin, jer su bili u kontaktu sa osobama koje su bile pozitivne na korona virus.

Dakle, Novak Đoković, Benoa Per, Grigor Dimitrov i drugi igrači koji su bili pozitivni na korona virus, više nisu u opasnosti od diskvalifikacije zbog korona virusa.

Video: Vučić o izbacivanju Đokovića sa US opena: Nisu mogli da ga pobede

(Telelgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA