Federer zvao Tima posle titule na US openu, ovaj mu obećao da će sprečiti Novaka da ga prestigne

Austrijanac motivisan da Švajcarac ostane broj jedan kada su u pitanju najvažniji rekordi

  • 7
Rodžer Federer, Novak Đoković, Dominik Tim Novak Đoković, Rodžer Federer i Dominik TIm na konferenciji; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Novak Đoković ne krije da su mu dva glavna cilja do kraja karijere da pretekne Rodžera Federera po broju Grend slem trofeja, kao i po broju nedelja na 1. mestu ATP liste.

Novak je na dobrom putu da to učini kada su u pitanju nedelje na 1. mestu, ima dobru polaznu osnovu za to i pred Rolan Garos, gde bi mogao da dođe do 18. Grend slem trofeja, a jedna od glavnih prepreka biće mu Dominik Tim, koji ga je prethodne dve godine uzastopno zaustavljao u polufinalu.

Tim je posebno motivisan nakon osvajanja titule u Njujorku. Na Rolan Garos je stigao sa epitetom Grend slem šampiona i motivisan da na svojoj omiljenoj podlozi ode korak dalje posle dva vezana finala 2018. i 2019. godine, kao i finala Australijan opena 2020, gde ga je u epskom duelu savladao upravo Đoković.

Kako je otkrio medijima na Rolan Garosu, Tim je posle US opena pričao telefonom sa Rodžerom Federerom, koji ga je pozvao da mu čestita, nakon čega je dobio Timovo obećanje da će učiniti sve da ostane broj 1.

- Rodžer mi je čestitao titulu na US openu. Obećavam da ću uraditi sve da Federer ostane broj 1 - rekao je uz osmeh, a zatim iskazao koliko se divi Švajcarcu.

- Nijedan drugi igrač ne može da se poredi sa Rodžerom. On je jedinstven, igra mnogo lepši i elegantniji tenis od mene - rekao je Tim.

Podsetimo, Tim je dobio i javnu čestitku Novaka Đokovića, koji je bio posebno emotivan u objavi na Instagramu nakon što je Austrijanac podigao pehar u Njujorku, iako je doživeo diskvalifikaciju na tom turniru, čime je sprečen da dođe do pehara.

Tim i Novak imaju veoma dobar odnos van terena, to se videlo i tokom gostovanja Tima u Beogradu na Adrija Turu, kada su obilazili Skadarliju i noćne klubove u našoj prestonici.

Video: Kako su se Novak, Tim i Zverev provodili u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    28. septembar 2020 | 14:02

    Hahahahah Nole ce vas sve pregazit ko plitak potok

  • Losmi

    28. septembar 2020 | 14:22

    Igra i mancester city najlepsi fudbal pa nista nisu osvojiliOve reci ti nisu trebale druzee

  • Marko Z.

    28. septembar 2020 | 17:02

    Nećeš ti moj Dominiče ove godine ni stignut do finala.A to što si obećao dotičnom,naš narod bi rekao: "Obećanje ludom radovanje",eto toliko.Finale je Djoković -Nadal il neko treći umjesto tebe i Nadala.Još si ti mali da bi dva slema osvoijo zaredom. Nebi ni prošli da nisu Djokovića onako sramno izbacili i to znaš i ti sam,i taj tvoj Federer,i čitav svijet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA