≫ 

Tim razbio Čilića na startu Rolan Garosa: Igrao je u dugim rukavima zbog hladnoće

Šampion US Opena uspešno započeo Grend slem u Parizu

  • 2
Dominik Tim, Rolan Garos 2020, Marin Čilić Foto: AP/Tanjug

Dominik Tim je uspešno prošao prvo kolo Rolan Garosa, pošto je savladao Hrvata Marina Čilića sa 3:0 (6:4, 6:3, 6:3).

Prošlogodišnji finalista koji je u Pariz stigao kao šampion US opena, bio je siguran na startu u Parizu i slavio je u jednom od derbija prvog kola.

Prvi set je doneo najveću borbu. Oba tenisera su razmenila brejkove na startu, dok je u završnici Tim došao do novog. Ipak, Čilić je imao 40:0 i tri brejk šanse u momentu kada je Tim servirao za set i nije ih iskoristio.

Nakon toga je Austrijanac nastavio u istom ritmu u drugom setu. Odmah je napravio brejk i čuvao vođstvo do završnice seta, kada je još jednom oduzeo servis Hrvatu.

Čilić je treći set započeo bolje, napravio je brejk na startu i poveo sa 2:0, ali je nakon toga Tim vezao pet gemova. Čilić je zatim zaustavio seriju, imao brejk šansu u momentu kada je Tim servirao za meč, ali je nije iskoristio i Tim je priveo meč kraju.

Tim će u narednom meču igrati protiv Amerikanca Džeka Soka, koji je sa 3:0 bio bolji od sunarodnika Rejlija Opelke.

Interesantno je da je Tim igrao u dugim rukvaima protiv Čilića, a zanimljivi su i kadrovi sa tribina koji pokazuju kako su navijači na tribinama pregrađeni zbog distanciranja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA