"Uslovi u Parizu su nehumani": Krajinović nezadovoljan posle poraza

Srpski teniser nije navikao da igra u hladnijim i vlažnijim uslovima

  • 4
Adria Tour, Novak Đoković, Filip Krajinović Foto: Nikola Tomić

Filip Krajinović doživeo je nesupeh na startu Rolan Garosa i to od kvalifikanta Nikole Milojevića koji ga je pobedio sa 3:1. Izgleda da termin Rolan Garosa koji se igra prvi put u ovom periodu ne odgovara bolje rangiranim igračima.

Krajinović koji je 29. na svetu ispao je od Milojevića koji je 144. a isto su prošli i Fabio Fonjini kao 15. i Gael Monfis kao 9. na svetu.

- Zaslužena pobeda, bio je bolji danas na terenu, nema priče. Uslovi koji su danas bili su bili na njegovoj strani. Igrao je hrabro, igrao je bolje od mene. Nisam iskoristio neke polu-šanse, brejk šanse. Bio sam mnogo pasivan, stres je bio jači od mene, nisam se izborio najbolje sa pritiskom i ovo je jedan od najslabijih turnira ove godine (za mene) - rekao je Krajinović posle meča.

Rolan Garos se igra u nezgodnom terminu krajem septembra, a loptice su nove, teške i spore...

- Grend slem nije bio onakav na kakav smo mi navikli. Stvarno je hladno, loptice nigde ne idu i ne možes nigde da ih zabiješ. To je problem za moju igru, ne mogu da se oslonim na to da idem napred, da budem agresivniji, da često izlazim na mrežu iz servisa.

nikola milojević Nikola Milojević Foto: MN Press

- Pošteno me je dobio, bio je bolji od mene, ne želim da se pravdam i fokusiraću se na sledeće turnire, zaboraviću ovo što je pre moguće -objašnjava 29. teniser planete.

Krajinović je još jednom apostrofirao loše uslove

-Mislim da se turniri stvarno trude da bude (turniri) budu organizovani, ali uslovi u Parizu su nehumani. Igra se napolju na deset stepeni, duva vetar... Nisu uslovi za tenis, a sa druge strane cenim što sve daju od sebe. Ne mogu da se žalim jer bolje da igram nego da ne igram i to je to. Svi se oni trude, ali sigurno su i oni svesni da uslovi nisu najboji za igrače".

Sezona se seli na turnire u dvorani gde će se prebaciti i Filip.

- Znam (gde idem, imam plan... Selim se u dvoranu, igraću turnire u Kelnu, posle toga igram Beč, Pariz i to bi bilo to za ovu sezonu. Pokušaću da ispunim cilj, blizu sam Top 20, žao mi je što sam ovde ispustio šansu i nisam odigrao kako sam igrao ove godine. Jedan od najslabijih mečeva, ali... Prihvatam to muški, prihvatam poraz i idem dalje - podvukao je Krajinović.

Video: Krajinovićev revanš Timu: Srbin počistio trećeg igrača sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    28. septembar 2020 | 23:49

    To se kaže,rđavom ... i dlaka smeta...

  • Rasa

    29. septembar 2020 | 08:38

    Druze kako je tebi tako je i protivniku.Hoces za sebe posebne uslove.Sto ne volim ovakva sportiste sto se zale, kao da protivnik igra pod drugim uslovima.

  • Kiza i Komina

    29. septembar 2020 | 05:28

    Aj ti lepo na neki celendzer. Igra se fudbal po pljusku, snegu, na temperaturi oko 0, a tebi smeta Pariških desetak stepeni. Ti bi neke egzotične destinacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA