Đere stao na startu Rolan Garosa: Anderson ga posle tri seta poslao kući

Anderson je bio sigurniji

  • 0
Laslo Đere

Foto: Tanjug AP

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa pošto je na startu turnira izgubio od Kevina Andersona u tri seta - 6:2, 6:3, 6:4.

Južnoafrikancu su bila potrebna dva sata i petnaest minuta igre da bi slomio otpor momka iz Sente, iako je Đere bar na papiru bio favorit.

Đere je dobro krenuo jer je već u prvom gemu meča napravio brejk za 1:0, ali ga je još brže ispustio, pa je Anderson izjednačio na 1:1.

Ako je neizvesnosti i bilo, ona je otklonjena u šestom gemu kada je Anderson novim brejkom poveo sa 4:2, da bi i trećim samo potvrdio osvajanje prvog seta.

Đere je i u drugom uspeo da oduzme servis rivalu, ali nije mogao da sačuva svoj. Anderson je poveo brzo sa 2:0, Đere je ribrejkom odgovorio za 2:1, ali onda opet popustio za 3:1 i praktično rešen set u korist Andersona.

Laslo se do trećeg seta donekle stabilizovao, servirao je mnogo bolje nego u prva dva seta, nije bogzna kako to koristio u samim poenima, a na drugoj strani je uspevao da preti.

Međutim, Anderson je spasao sve tri brejk šanse Đerea, naš as nije sačuvao jednu od tri i ona je u trećem gemu trećeg seta bila presudna za overu pobede Južnoafrikanca.

Anderson će u narednom kolu igrati protiv još jednog Srbina jer je Dušan Lajović u svom meču prvog kola pobedio Đanluku Mađera u četiri seta.

Video: Zašto je Rim toliko poseban za Novaka? Snimak slavlja s navijačima to najbolje dokazuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA