Kveri imao 2:0 u setovima i servirao za pobedu: Rubljov se vratio "iz mrtvih" i pobedio Amerikanca

Američki teniser Sem Kveri uspeo je da izgubi dobijen meč

  • 1
Dominik Tim

Foto: AP/Tanjug

Njegova igra se potpuno raspala u trenutku kada je mislio da je već završio posao protiv Andreja Rubljova, 12. igrača planete.

Rus je pobedio u pet setova sa 6:7 (5), 6:7 (4), 7:5, 6:4 i 6:3 posle tri sata i 21 minuta velike borbe i time došao do prve pobede posle preokreta od 0:2 u setovima.

Kveri je sa 2:0 poveo u prvom setu, Rubljov se vratio u devetom gemu, ubrzo izjednačio na 5:5, da bi u taj-brejku Amerikanac bio za nijansu bolji.

Drugi set je imao isti epilog, s tim što je Kveri bio još ubedljiviji na startu seta u kom je vodio 4:0 sa dva brejka.

Prokockao ih je do 5:5 i onda opet u taj-brejku bio stabilniji. Od trećeg seta stvari kreću nizbrdo.

Tačnije, od trenutka kada je servirao za pobedu nakon što je napravio brejk za 3:1. Imao je 5:4, izgubio je tri poena zaredom za tri brejk šanse Rubljova.

Rus je iskoristio treću, i treći put izjednačio na 5:5, ali ovog puta je iskoristio potop Kverija da spreči taj-brejk i ode u četvrti set sa 7:5.

Tamo mu je bilo dovoljno da jednom oduzme servis Amerikancu u trećem gemu, da bi identičnu stvar ponovio i u petom setu u kom je brejkom i završio meč sa 6:3.

Naredni rival u drugom kolu Rolan Garosa mu je Alehandro Davidovič-Fokina koji je u prvom kolu bio bolji od Francuza Harolda Majoa u tri seta.

Video: Novak u neverici: Imer odigrao poen turnira o kome će se i te kako pričati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA