"Laki luzer" je Novakov naredni rival na Rolan Garosu

Kolumbijac Daniel Elahi Galan će u subotu na megdan Đokoviću

  • 0
France Tennis French Open Alessandra Tarantino

Novak Đoković je " sa pola gasa" završio posao u 2. kolu Rolan Garosa protiv Litvanca Rikardasa Berankisa (3:0), a u narednoj rundi ga čeka još lakši protivnik - barem na papiru!

U pitanju je 153. teniser sveta - Kolumbijac Daniel Elahi Galan - koji je načinio iznenađenje u 2. kolu i u tri seta je savladao Amerikanca Tenisa Sndgrena.

O Galanu se malo šta zna, osim da mu je ovo drugo učešće na Gren slemu. Prvo mu je bilo na Australijen openu, kada je već na početku poražen od Čileanca Alehandra Tabilja u pet setova.

U glavni žreb Rolan Garosa upao je kao "laki luzer", odnosno imao je sreće da su određeni takmičari odustali od turnira te je došlo do određenih pomeranja.

Kolumbijac je u prvom kolu kvalifikacija savladao Sergeja Stakovskog sa 2:0 u setovima, zatim je u drugom kolu sa 7:6, 6:0 bio bolji od Španca Marija Martineza, da bi u 3. meču izgubio od Švajcarca Henrija Laksonena sa 7:5, 6:1.

Međutim, već smo pomenuli da je kao "laki luzer" stigao u prvo kolo RG gde je u pet setova pobedio Britanca Kamerona Norija. Vredi pomenutii da je sa selekcijom Kolumbije na početku godine stigao do završnih kvalifikacija za Dejvis Kup.

Meč između Đokovića i Galana na programu je u subotu (termin će biti naknadno određen).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA