≫ 

Hoću da unapredim sve u igri! Novak zadovoljan fokusom na početku mečeva u Parizu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da želi da unapredi sve segmente svoje igre kako Rolan Garos odmiče

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta je u drugom kolu savladao Litvanca Rikardasa Berankisa vrlo ubedljivo u tri seta 6:1, 6:2 i 6:2 i za manje od sat i po tenisa.

- Bio je to još jedan brz meč i počeo sam ga vroma dobro. Prva dva seta su završena za manje od sat vremena, pa je on tražio medicinski tajm-aut. Očigledno se nije osećao dobro i kretao kao što može, žao mi je zbog njegove povrede - rekao je Đoković gostujući kod Barbare Šet na Eurosportu.

Kako to često ume da se desi, povreda jednog igrača može da omete drugog, ali se srpskom asu to nije desilo. Zato kaže da je svoj posao odradio dobro.

- Uradio sam sve ono što sam morao da uradim, da ga nateram da trči. Dobro sam servirao, što je najbolja stvar, a poslušao sam i savet da igram manje kratkih lopti. Zadovoljan sam današnjim izdanjem - kaže Đoković.

Na pitanje šta bi popravio do trećeg kola kada ga čeka Danijel Elahi Galan, laki luzer iz Kolumbije.

- Uopšteno, hoću da unapredim sve, da zadržim intenzitet, posebno na početku meča. Bitno je od prvog poena pokazati fokus, da imate taj visok intenzitet tenisa, a ja sam to uspeo da uradim u oba meča. Dobio sam početni set u prvom meču sa 6:0, u ovom sa 6:1, na taj način želim da ulazim u mečeve, da dobijam samopouzdanje i lako prolazim kroz udarce. Uslovi su danas bili potpuno drugačiji, igrao sam prvi meč pod krovom, sada je bilo i vetra i sunca, ali sam se dobro prilagodio. Servis i svi udarci su lepo funkcionisali tako da je bitno ostati na tom nivou - zaključio je Novak.

Video: Šta je sve stigao Nole! Pogledajte najbolji potez meča Đokovič- Berankis

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA