Anderson je "penicilin" za Srbe na Rolan Garosu: Kevin posle Đerea u pet setova pobedio i Lajovića

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u drugom kolu Rolan Garosa posle velike borbe i pet setova od Kevina Andersona

  • 1
Dušan Lajović Foto: Tanjug/AP

Južnoafrikanac je bio bolji posle tri sata i 12 minuta igre sa 6:2, 6:4, 4:6, 3:6 i 6:3, pa je posle Lasla Đerea savladao još jednog srpskog predstavnika u Parizu.

Poen odluke Anderson je osvojio u devetom gemu petog seta tako što je dočekao na drugom servisu grešku Lajovića iz riterna.

Duci je prebacio osnovnu liniju za veliko slavlje iskusnog Andersona, koji je tokom meča oscilirao, kako u polju, tako i na servisu.

Dok je bio u ritmu, Anderson je prva dva seta dobio ubedljivijom igrom, na iskustvo i samopouzdanje posle dobrih prvih servisa.

Pravio je brejkove u trećem i sedmom gemu, poveo je 5:2, a u međuvremenu je spasao dve prilike da se Lajović vrati u igru i dobio je prvi set.

Posle sličnog epiloga u drugom i jedng brejka u sedmom gemu za 4:3, Anderson je u trećem počeo da popušta.

Po jedan brejk za obojicu do sredine seta i 3:3, zatim još po jedan do 5:4 za Lajovića i onda i treći oduzet servis Andersonu za 2:1 u setovima.

Anderson je pružio Lajoviću šansu za brejk i rano u četvrtom setu ali je Duci poslao lopticu pored terena forhendom i Kevin je izjednačio na 1:1.

Lajović je svoje servis gemove dobijao glatko, sve do petog kada se namučio, ali izvukao posle dve brejk loptice.

Zapretio je Andersonu opet u osmom, tada je Kevin sačuvao čak četiri brejk prilike, petu nije uspeo i Lajović je potom dobio set i izjednačio na 2:2.

Peti set je prošao mirno i stabilno na obe strane sve do osmog gema, kada je Lajović popustio i predao svoj servis rivalu.

Anderson je to umalo ispustio nesigurnim servisima, Dušan je spasao meč loptu, pa je imao priliku za brejk, nije je iskoristio i Anderson je na kraju iščupao pobedu.

U narednoj rundi, on će igrati protiv Andreja Rubljova, koji je u drugom kolu pobedio Alehandra Davidoviča Fokinu.

Video: Šta je sve stigao Nole! Pogledajte najbolji potez meča Đokovič- Berankis

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA