≫ 

Najluđi meč na Rolan Garosu: Švarcman posle 5 sati atomskog tenisa izbacio Dominika Tima!

Argentinac posle velike borbe uspeo da eliminiše favorita u pet setova i prođe u prvo polufinale Grend slema u karijeri

  • 29
Dijego Švarcman Foto: AP/Tanjug

Austrijski teniser Dominik Tim eliminsan je u četvrtfinalu Rolan Garosa posle velike borbe od strane Argentinca Dijega Švarcmana, koji je slavio sa 3:2, po setovima (7:6, 5:7, 6:7, 7:6, 6:2).

U meču koji je trajao preko pet sati, Švarcman je propustio nekoliko prilika da ranije zada udarac trećem teniseru sveta i jednom od favorita na ovogodišnjem Grend slemu, ali je u petom bio jednostavno maestralan kada je iskoristio umor jednog od nosilaca u Parizu.

Čak tri seta odlučena su u taj-brejku pa je jasno koliko je Argentinac uložio truda da bi posle tri vezana poraza od Tima na prethodnim susretima uzvratio udarac Austrijancu i to na jednom od najvažnijih turnira na svetu.

Švacrman je spasio dve brejk lopte u osmom gemu prvog seta, Tim jednu u devetom gemu, pa je set otišao u taj-brejk. Tamo je Švarcman počistio Tima sa 7:1 i došao do vođstva u setovima.

Na startu drugog seta Tim je napravio brejk, a u šestom uzvratio udarac Švarcmanu. U devetom gemu se Argentinac vratio sa 0:40 i spasio sedam brejk lopti, ali je pri rezultatu od 5:5 Tim napravio brejk i u narednom gemu odservirao za izjednačenje.

Dominik Tim, Rolan Garos 2020, Marin Čilić Foto: AP/Tanjug

Treći set je doneo čak osam brejkova na obe strane, pa nije ni čudo što je posle velike borbe i 12 gemova otišao u taj-brejku u kojem se na kraju Tim bolje snašao i trijumfom od 8:6 posle još jednog rolerkostera poena poveo sa 2:1.

Sličnu borbu gledali smo i u četvrtom setu gde je posle dva brejka na obe strane ponovo odlučivao taj-brejk u kojem su obojica opasno grešili i poklanjali poene jedan drugom. Na kraju više nerava je imao Švarcman koji je slavio sa 7:5.

U odlučujućem 5. setu nije bilo brejkova sve do šestog gema. Tada je Švarcman pri rezultatu 3:2 napravio brejk, koji je potvrdio i došao do 5:2, kasnije i do konačnog trijumfa posle pravog teniskog maratona.

Protivnik Dijega Švarcmana (13. tenisera sveta) u prvom polufinalu u karijeri biće pobednik duela između Rafaela Nadala i Janika Sinera.

Video: Ne, opet! Novak Đoković pogodio linijskog sudiju lopticom ali ovoga puta je to drugačije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markp Z.

    6. oktobar 2020 | 22:40

    Vratilo se Timu zbog onog obećanja.Rekao sam prije nedelju dana,kad je Tim obećao Federeru da će on spriječiti da ga Novak ne stigne,da Tim treba malo da poraste jer je bio malo poletio posle US open i da neće stignut ni do finala RG a kamoli osvojit.I on sam dobro zna,i njegov Federer dobro zna,i čitav svijet zna da nebi ni US open osvojio da nisu Djokovića onako sramno izbacili.Bravo za Švarcmana,a Tim neka čeka penziju Djokovića pa da uzme neki slem ponovo.

  • Др

    6. oktobar 2020 | 20:42

    А Кореча, шта каже! Тим осваја турнир!? Стручњаци ,све мој, до мојега!!!

  • Stole

    6. oktobar 2020 | 20:44

    Kakv igrac. Da je veci 10-15 cm bio bi medju prva 3 tenisera sigurno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA