"Novak je imao nekoliko zahteva, ali brzo smo se dogovorili": Direktor turnira u Beču otkrio detalje

Malo je falilo da i Rafael Nadal učestvuje na ovom turniru...

  • 1
France Tennis French Open Alessandra Tarantino

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće ove sezone na ATP turniru u Beču, prvi put još od 2007. godine.

Cilj srpskog tenisera je jasan - da završi 2020. godinu na prvom mestu, a eventualnom titulom u prestonici Austrije osvojio bi i 500 bodova, pa bi tako skoro sigurno ispunio očekivanja.

Direktor turnira u Beču Hervig Straka kaže da je Novak postavio određene uslove za učešće, ali objašnjava i da su se lako dogovorili.

- Đoković verovatno neće doći do kraja nedelje i ima nekoliko dodatnih želja. Kako bi sve funkcionisalo savršeno, mora da ima odgovarajuće okruženje, od hrane do fitnesa, to su stvari koje treba da ispunimo, ali sve je u redu. Nije bilo u pitanju ništa finansijske prirode. Brzo smo se dogovorili, Novak je jednostavno želeo da igra u Beču - rekao je Straka.

Nagađalo se da bi možda i Rafael Nadal mogao da učestvuje u prestonici Austrije pa da gledamo reprizu nedavnog finala Rolan Garosa.

- Razgovarao sam sa njim tokom ove nedelje, mislim da on neće doći - izjavio je direktor turnira.

Straka je nedavno rekao da bi Đokovića u Beč mogla da privuče trka za Federerovim rekordom i osvajanje novih bodova.

- To je bila i moja spekulacija i hvala bogu da se obistinila. Može da dobije 500 novih poena, tako da će svakako Novak biti maksimalno motivisan - objasnio je Straka.

Podsetimo, Đoković je 2007. godine osvojio turnir u Beču, pobedivši Stena Vavrinku u finalu. Ukoliko sve bude išlo po planu, Đoković bi 8. marta mogao da nadmaši Federerov rekord po broju provedenih nedelja na vrhu ATP liste.

Video: Đoković se borio sa bolovima, ali uspeo da pregazi Španca Karenjo-Bustu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    17. oktobar 2020 | 13:19

    Idemoooo bre gazi Federera...svi ce ti gledati u ledja boze zdravlja, strpljen spasen, tiha voda brijeg roni Novace ,zajedno cemo se smijati na kraju dusmanima, samo jakoooooo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA