≫ 

Federerov kuvar o prizemnosti Švajcarca: Takva elita, a toliko je normalan i običan, to nisam video

Indijac pun pozitivnih utisaka posle službvanja kod teniskog asa

  • 2
Rodžer Federer, Hussain Shahzad Foto: Shutterstock, Printskrin: Instagram/chefhussains

Važan deo života i karijere Rodžera Federera, hteo to da prizna ili ne, je njegov lični kuvar, momak koji je svojim kulinarskim umećem pre nekoliko godina sebi obezbedio prestižno mesto u velikom timu švajcarske legende.

On je Indijac, ime mu je Husain Šazad, i za medije u svojoj zemlji pričao je o "službovanju" kod Švajcarca.

- Video sam u imejlu ime Mirka Federer, nisam mogao da verujem. Je****! Ma nije istina, ne može biti da je Federer - ispričao je Šazad o momentu koji mu je preokrenuo život, prenosi Blick.ch.

Do tada, već je izgradio svoj put kao vrhunski kuvar.

Počeo je davno u rodnom Čenaju, kući je sa bratom spremao sendviče sa omletom dok je majka bila na poslu, u to vreme je i otkrio svoju strast za pripremanjem hrane. Zaposlio se u indijskim hotelima, tamo je stasao, radio, usavršio se, a 2014. godine obasjala su ga svetla svetske prestonice Njujorka.

Dospeo je do ekskluzivnog restorana "Eleven Madison Park". Sva vrata su mu posle toga bila otvorena. Šef iz njujorškog restorana ga je jednog dana preporučio Federeru ili kako mu je tada rekao "nekome iz ATP-a". Ovaj nije ni slutio o kome je reč sve dok nije dobio pomenute Mirkine poruke u mejlu.

Od tada se, uz još jednog kolegu, brine o ishrani Švajcarca i njegovog najbližeg okruženja.

- Oko Federera je 24 ljudi, to mu je najbliže okruženje koje opslužujemo nas dvojica. Video sam zaista veliki luksuz, uživam u svemu tome - kaže ovaj momak kome je ipak najjači utisak prizemnost Federerovih uprkos ogromnom bogatstvu i slavi.

- U životu nisam sreo ljude tog ranga, takvu elitu, a da su toliko normalni, obični. Poštuju mene i moj rad, razgovaraju sa mnom kao da sam njihov nivo.

Šazad nije non-stop uz Federera, nije više ni kuvar u njujorkom restoranu, ali je zato šef jednog elitnog restorana u Mumbaju. Sa svojom reputacijom sada može da radi gde poželi. Kod Federra je s vremena na vreme, kad Mirka pošalje poruku.

- Nisam neko ko može da radi taj posao, da na dnevnom nivou služim nekog, to ne bih mogao na duže staze - priznaje ovaj sada svetski poznati kuvar.

Video: Šta je izgovarala u čuvenom meču na Vimbldonu dok je ljubila krst kad je Federer imao dve meč lopte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA