Simon progovorio o Nadalovom dopingu i vezama s osuđenim doktorom: Svi smo širili glasine o tome...

Francuski teniser Žil Simon opisao je u svojoj knjizi zbog čega je u javnosti preovladavala priča da se Rafael Nadal dopinguje

  • 5
Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Rafa je dovođen u vezu sa doktorom Eufemijanom Fuentesom, koji je završio u zatvoru zbog doping skandala sa biciklističkom reprezentacijom Španije.

Pošto je Španac pre 12, 13 godina počeo da okončava vladavinu Federera, koju je Švajcarac ostvario počev od 2003. godine, mnogima se to nije svidelo jer su više voleli Rodžera.

Bio je godinama prvi, Nadal drugi i Federer je polako počeo da posustaje u duelima sa Rafom te 2008. godine.

Kao neko ko ima potpuno drugačiji stil igre i građu u odnosu na Federera, tim pre što je uvek imao i veliki biceps leve ruke, među teniserima su provejavale priče da se "Bik sa Majorke" dopinguje.

- Teško je za mnoge bilo da prihvate da je, u teniskom smislu, Rafael Nadal mogao da bude bolji od Rodžera Federera. Čak smo širili i glasine o njegovom dopingu. Nadal se ne uklapa u taj okvir.

- Štaviše, ovde naglašavam da nikad ne pričamo o fizikalijama Federera koji nema na mnogo čemu da zavidi Nadalu. To što je u Australiji odigrao pet setova sa 35 godina 2017. godine je nešto neverovatno. Ali to niko nije istakao - napisao je Simon u svojoj autobiografiji "Sport koji vas izluđuje".

Inače, Nadal i Fuentes su dovođeni u vezu još i pre nego što je Nadal počeo da "melje" rivale. Do tih susreta je navodno dolazilo 2006. godine. Nadal je sve demantovao i uvek se branio da nije koristio doping sredstva.

Video: Đoković: Lično ću raditi da dovedem ATP turnir u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veca

    22. oktobar 2020 | 21:45

    Sigurno da koristi nesto, zasto neurade doping test.

  • Lejla

    22. oktobar 2020 | 20:04

    Što sve o njemu nisu pisali to ni pas s maslom nebi mogao podnijeti...

  • muamer

    23. oktobar 2020 | 14:23

    Svi se oni dopinguju, ali im prešućuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA