≫ 

"Neka drugi raspravljaju o tome ko je najbolji teniser ikada"

Novak Đoković govorio uoči starta na ATP turniru u Beču

  • 0
Novak Đoković

Foto: Printscreen/You Tube/Djoker Nole

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da bi bilo lepo ukoliko bi izjednačio rekord svog idola Pita Samprasa, koji je šest godina bio najbolji na svetu.

Govoreći na konferenciji za medije u Beču uoči starta turnira, Đoković je poručio i da mu je cilj da sruši rekord Rodžera Federera od 310 nedelja na vrhu ATP liste, ali i odbio da učestvuje u debati o tome ko je najveći teniser u istoriji ove igre.

Deluje da je Novak u dobroj poziciji da ispuni ciljeve jer neće gubiti poene na ATP kupu, Australijen openu i u Dubaiju, pošto je sistem bodovanja zamrznut zbog pandemije korona virusa.

- Ovaj privremeni sistem renkinga koji važi do marta sledeće godine je za mene dobar jer sam u tom periodu osvojio dosta poena. Pravila su ista za sve, nadam se da ću stići do istorijskog broja 1 do marta, iako je u životu često mnogo toga nepredvidivo. 

- Što se tiče debate oko najboljeg svih vremena, to ostavljam drugima. Mene se to ne tiče. Pokušavam da zadržim prvo mesto na rang listi, Pit Sampras je bio moj idol dok sam odrastao i bilo bi prelepo da izjednačim njegov rekord - rekao je Đoković.

Novak je poručio i da se oseća dobro u tom Beču i da jedva čeka početak turnira.

- Poslednji put kada sam igrao u Beču, osvojio sam turnir i imao sjajnu podršku publike. Volim ovaj grad i zbog Dominika Tima, Barbare Šet i Tomasa Mustera i poštujem ovaj grad - istakao je Đoković.

Novak Đoković

Foto: Nikola Tomić

Novak je govorio i o uslovima u kojima će teniseri igrati u Beču.

- Biće sigurno veoma teško jer i dalje moramo da pratimo sve restrikcije i pravila koja su nas zadesila ove godine.

Srbin će učešće na turniru u Beču početi duelom protiv Filipa Krajinovića.

- Trenirao sam sa Filipom i šalili smo se na temu žreba i toga da bismo mogli da se susretnemo u prvom kolu. Šanse su bile male, ali eto nas. Imamo sličan stil igre, on voli tvrde podloge, može da igra brzo na njima i veoma je talentovan.

- Hotel u kome smo smešteni je odličan, kao i tereni, dobra je hrana, imamo sve uslove koji su nam potrebni da se takmičimo. Na dva turnira do sada su pravila bila ista. Sjajno je što imamo priliku da se takmičimo, moramo da budemo zahvalni na tome - poručio je Novak Đoković.

Video: Đoković: Lično ću raditi da dovedem ATP turnir u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA