Nole i korona su započeli Monfisov košmarni niz: Francuz se zbog povrede povukao i u prvom kolu Beča

Francuski teniser Gael Monfis morao je da preda meč na turniru u Beču, u drugom setu meča sa Pablom Karenjo-Bustom

  • 0
Australia Tennis ATP Cup Foto: Tanjug/AP

Španac je vodio 6:1 i 2:0 posle 41 minuta igre kada je Monfis prišao mreži i rekao da ne može da nastavi dalje zbog povrede.

Gael je pretrpeo tri brejka u prvom setu, a odmah nakon što je izgubio svoj servis i na početku drugog, povratka nije bilo.

Karenjo-Busta je do sada od Francuza izgubio tri od četiri međusobna susreta, s tim što se nisu sastajali poslednjih godina.

Ovo je samo nastavak užasne sezone za Monfisa, koji je prethodnih meseci više puta ispadao na startu turnira. Poslednji put kada je 11. igrač planete napravio zapaženiji rezultat bilo je još u Dubaiju kada je u polufinalu ispao od našeg Novaka Đokovića.

Od tog trenutka, u februaru, do sada Monfis je gubio u Rimu, Hamburgu i na Rolan Garosu u prvom kolu, od Kefera, Hanfmana i Bublika, tako da su Đoković i prekid sezone zbog korona virusa na neki način pokrenuli noćnu moru za Francuza.

Karenjo-Busta će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv Kevina Andersona koji je u prvoj rundi pobedio Austrijanca Denisa Novaka u tri seta.

Video: Đoković: Lično ću raditi da dovedem ATP turnir u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA