≫ 

Rekao sam Filipu na kraju da sam imao sreće! Novak iskreno o tome kako se spasao u prvom setu

Dva seta i dva sata igre bila su dovoljna Novaku Đokoviću da prođe u drugo kolo turnira u Beču preko Filipa Krajinovića sa 7:6 i 6:3

  • 1
Novak Đoković i Filip Krajinović Foto:AP/Tanjug

Prvi set je prvi reket planete dobio sa 7:6 (6) posle uzbudljivog taj-brejka u kom je Krajinović odigrao dva odlična poena i vinera za 4:3, imao je i set loptu, a onda na 6:6 promašio važan smeč, posle čega je Đoković osvojio taj deo igre.

Prethodno je Krajinović propustio i šansu pri rezultatu 5:4 kada je servirao za osvajanje seta. Da je tada bio sigurniji, možda bi meč bio i neizvesniji.

Ovako, Novak je po završetku meča prišao mreži, a spikeru je posle pozdrava sa Krajinovićem otkrio i šta mu je u tom trenutku šapnuo na uvo.

- Da sam imao sreće u prvom setu. Imao sam zaista. Mi smo dobri prijatelji, treniramo zajedno i nikad nije lako igrati protiv nekoga s kim ste prilično bliski. On je sjajan momak i znam ga još otkad je bio veoma mlad.

- Pratim njegovu karijeru i pokušavam da budem tu za njega kao prijatelj, podrška i mentor. Znamo se dugo, a čak smo i trenirali dva, tri puta pre nego smo došli u Beč tako da je žreb bio loš za obojicu - rekao je Đoković posle meča.

Objasnio je da pritisak kada se igra protiv prijatelja, potiče iz činjenice da neko kao Krajinović jako dobro zna kako Novak igra.

Zato u pojedinim situacijama, čak i za bolje rangiranog srpskog igrača, sreća može da bude preusdan faktor.

- Uvek ima tog dodatnog pritiska kada igrate protiv nekoga koga poznajete, jer ja znam njegovu igru, zna i on moju. U prvom setu je bio bolji igrač, servirao je za set, imao sam sreće, promašio je smeč na 6:6 u taj-brejku.

- Nekoliko poena ovamo, onamo mogu da promene momentum. U drugom setu sam istupio bolje i veoma sam zadovoljan kako se završio meč - istakao je Đoković.

On je u Beč došao posle 13 godina da se takmiči i publici se predstavio na nemačkom jeziku, zbog čega je upitan i kada je njime ovladao.

- Da naravno. Jednostavno i dovoljno za razumevanje, mogu malo da pričam, trenirao sam u Nemačkoj kad sam imao 12, 13 godina, imao sam i nemački jezik u školi. Zaboravio sam dosta reči, ali nisam loš. Smatram da je ovde veoma dobro, hvala vam što me bodrite i što ste mi poželeli dobrodošlicu - zaključio je Đoković.

Njegov sledeći protivnik u prestonici Austrije biće Borna Ćorić koji je dan ranije izašao na kraj sa Tejlorom Fricom.

Video: Đoković pobedio Krajinovića u srpskom derbiju na startu turnira u Beču!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • muamer

    28. oktobar 2020 | 13:54

    Pa iz aviona se vidi da te je Fića pustio. Čista namještaljka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA