≫ 

Đoković ostavlja Federera i Nadala iza sebe i staje rame uz rame sa idolom Samprasom

Ali, dotle još uvek Ćorić stoji na putu

  • 0
Novak Đoković Foto: Nikola Tomić

Srpski teniser Novak Đoković ima priliku da u sredu postane tek drugi teniser u istoriji koji će godinu završiti na prvom mestu - šesti put u karijeri.

Srbin će probati da se u tom statističkom parametru izjednači sa legendarnim Pitom Samprasom, Đokovićevim idolom iz detinjstva.

Pred početak turnira u Beču, bile su mu potrebne dve pobede u prestonici Austrije da i definitivno obezbedi prvo mesto, a posle pobede u prvom kolu nad Filipom Krajinovićem (7:6, 6:3), Novak mora da savlada još Ćorića.

Đoković je trenutno izjednačen sa Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom i Džimijem Konorsom i svi su po pet puta godine završavali kao prvi teniseri sveta.

Sampras je svoj rekord postavljao između 1993. i 1998. godine, a Novak je prvi bio 2011, 2012, 2014, 2015. i 2018. godine.

Mogao je to da bude i 2016. i 2019, pa da ranije obori rekord, ali je u oba slučaja loš finiš sezone presudio da prvo Endi Mari, a onda i Rafael Nadal završe te dve sezone na čelu ATP liste.

Video: Đoković pobedio Krajinovića u srpskom derbiju na startu turnira u Beču!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA