≫ 

Cicipas preokretom pobedio Štrufa: Grk prošao u 2. kolo, čeka ga Dimitrov

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je nemačkog igrača Jan-Lenarda Štrufa u meču drugog kola tunira serije 500 u Beču

  • 0
France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Grk je slavio posle preokreta jer je prvi set izgubio u taj-brejku sa 7:6, a naredna dva pobedio sa 6:3 i 6:4.

Štruf je pratkično imao meč u svojim rukama, igrao je bolje i bio je siguran kako na servisu, tako i sa osnovne, sve dok se nije susreo sa prvim poteškoćama i onda počeo da greši u nizu tokom drugog i trećeg seta.

Nemac, 34. igrač planete je već u prvom gemu meča imao dve šanse da oduzme servis Cicipasu i nije ih materijalizovao.

Imao je i tri set lopte na servisu Grka u završnici seta kad je vodio sa 5:4, ali je na kraju taj deo igre dobio u taj-brejku sa 7:3.

Drugi set je doneo drugačiju priču. Serveri su sve do završnice čuvali svoje gemove, a onda je u osmom Cicipas iskoristio jedinu priliku da napravi brejk za 5:3.

Od tog momenta, Cicipas je zaigrao agresivnije, više je gađao ćoškove i izlascima napred pritiskao Štrufa.

Jan-Lenardu je u pojedinim situacijama servis pomagao da se izvuče iz neugodnih situacija, ali se to nije desilo u trećem gemu trećeg seta.

Uzeo je tada samo jedan poen, Cicipasu je pripao brejk i prednost 2:1, posle čega je Stefanos bez mnogo problema sačuvao prednost do kraja.

Dva asa i jedna perfektna skraćena loptica, uz još jedan forhend viner bili su dovoljni Cicipasu da u desetom gemu, posle ukupno sat i 52 minuta završi posao i ode dalje.

Stefanos će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv Grigora Dimitrova, koji je u prvom kolu bio bolji od Karena Hačanova u dva seta.

Video: Đoković pobedio Krajinovića u srpskom derbiju na startu turnira u Beču!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA