Kirjos imao indirektnu poruku za Novaka: Nadal je lagano uzeo RG, njega i Federera niko neće stići

Australijski teniser Nik Kirjos kaže da Rafaela Nadala i Rodžera Federera neće niko prestići u smislu broja titula na najvećim turnirima

  • 7
Rafael Nadal, Nik Kirjos, Australijan open 2020 Foto: Tanjug/AP

Govoreći o Nadalu, Kirjos se oduševljava njegovom dominacijom na šljaci, tim pre što je Rafa ovog meseca pobedio Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa sa 6:0, 6:2 i 7:5.

- To je neverovatno. Nisam bio iznenađen kad sam video Rafu kako lagano osvaja Rolan Garos. To je njegovo dvorište, voli da igra tamo i mislim da je tamo izgubio samo dva meča u karijeri - rekao je Kirjos, a prenosi "Tennis World".

Kirjos sumnja da će takva dominacija na jednoj podlozi da se desi ponovo u svetu tenisa.

- Neko toliko moćan na jednoj podlozi i tu je među najboljima svih vremena. Možete da se raspravljate da li je najbolji. Imali smo nas dvojica svojih razmirica kada smo igrali jedan protiv drugog. Neustrašivi smo i temperamentni takmičari i stalno napadamo jedan drugog. Istovremeno, ništa ne mogu da mu oduzmem od karijere - dodao je Kirjos.

Australijanac, koji je poznat po tome što ne voli Novaka Đokovića, dodatno je zapanjen što je Nadal stigao Federerov rekord od 20 Grend slem turnira.

Iako mnogi stručnjaci u svetu tenisa smatraju da Đoković ima realne šanse da prestigne taj rekord, to indirektno ne misli i Kirjos.

- Rafa je apsolutni šampion i osvajač 20 Grend slemova, što je smešno. Ne mislim da ćemo to videti ikad više - rekao je Kirjos.

Video: Đoković pobedio Krajinovića u srpskom derbiju na startu turnira u Beču!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džoni

    29. oktobar 2020 | 18:14

    Hajde dosta više sa ovim smaračem, koga zabole šta onda misli, totalno nebitan lik.

  • Hmm...

    29. oktobar 2020 | 18:28

    Ma impresioniran sam kakav je vrsni poznavalac tenisa ovaj Australijski kengur jer njegovo mišljenje je vrlo cenjeno u stručnim krugovima tenisa, a sve potkrepljeno njegovim uspesima na terenu 🤣🤣🤣

  • vlajko

    29. oktobar 2020 | 18:20

    Kako se plasi od Nola zato tako i mlati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA