Tim lagano sa Garinom: Austrijanac protiv Rubljova za polufinale Beča

Čileanac nije mogao sa Timom

  • 0
Dominik Tim, Rolan Garos 2020, Marin Čilić Foto: AP/Tanjug

Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u četvrtfinale turnira serije 500 u Beču pobedom nad Kristijanom Garinom u dva seta.

Šampion turnira u prestonici Austrije je bio siguran sa 6:3 i 6:2 za 66 minuta igre, a Garinu, koji je bio dobar protiv Vavrinke, Tim je bio "preveliki zalogaj".

Tim je bio konstantniji, bolji na prvom servisu, a ta razlika je posebno dolazila do izražaja na drugom, koji kod Garina kao da nije ni postojao.

Tek devet od 23 poena iz drugog servisa uz polovičan procenat prvog bile su kobne za igrača Timovog kalibra.

Dominiku je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk u drugom gemu meča, kojim je poveo 2:0, kasnije je to mogao da duplira i povede 5:1, ali se Garin spasao i samo odložio neizbežno u prvom setu u kom je Tim realizovao treću set loptu za 1-0.

Garin je u drugom setu dvaput gubio svoj servis, u petom gemu za 3:2, a onda i u sedmom za 5:2, tako da je Tim rutinski odservirao za pobedu i prolaz dalje.

U četvrtfinalu ga čeka Andrej Rubljov koji je bez prave borbe stigao do sureta sa Timom, jer mu je Janik Siner predao meč u prvom setu.

Video: Đoković pobedio Krajinovića u srpskom derbiju na startu turnira u Beču!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA