Dimitrov imao 5:0 u taj-brejku i izgubio set: Bugarin preokretom preko Cicipasa do četvrtfinala Beča

Smeši se polufinale Beča sa Novakom Đokovićem

  • 0
Western Southern Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Grčki teniser Stefanos Cicipas eliminisan je u četvrtfinalu turnira u Beču pošto ga je eliminisao Grigor Dimitrov iz Bugarske sa 2-1 u setovima posle dva sata i 15 minuta tenisa.

Cicipas, koji poslednjih nedelja igra promenljivo, "od sjaja do očaja" izgubio je prednost seta i na kraju i meč sa 7:6 (5), 4:6 i 3:6.

Posle prvog seta koji je prošao bez ijedne brejk lopte na obe strane, Cicipas je svoju šansu iskoristio u 13. gemu u kom je gubio sa 5:0 i uspeo je da preokrene do 7:5 za volšebno dobijen set.

Međutim, već u narednom Dimitrov je pokazao da se neće predati, prvo u trećem gemu, a onda i u petom kada je uspeo da napravi brejk za 3:2.

Taj jedan će se ispostaviti dovoljnim za izjednačenje, da bi Bugarin u trećem setu, takođe u petom gemu, brejkom poveo sa 3:2.

Cicipas je bio priteran "uza zid", napao je i imao dve šanse za ribrejk koje nije pretvorio u izjednačenje. Kada je Dimitrov potvrdio prednost i poveo 4:2, samo je sačuvao svoj servis i u devetom gemu još jednom pritisnuo Stefanosa za konačnu pobedu.

Dimitrov će tako u četvrtfinalu na Danijela Evansa i u tom meču za polufinale će biti veliki favorit, a u eventualnom polufinalu bi mogao na Novaka Đokovića.

Đoković u svom meču četvrtfinala igra protiv Lorenca Sonega i taj meč je na programu u petak, ne pre 17 i 30 na centralnom terenu turnira u Beču.

Video: Đoković pobedio Ćorića i šesti put završio godinu kao broj jedan!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA