Gotova je "bajka" za Đokovićevog "dželata" iz Beča: Rubljov pobedio Sonega i prestigao Novaka

Ruski teniser Andrej Rubljov pobedio je Italijana Lorenca Sonega u finalu turnira u Beču i prestigao je Novaka Đokovića

  • 0
Andrej Rubljov Foto: AP/Tanjug

Rubljov je osvojio peti trofej ove godine i sada je jedini sa tim brojem titula posle Dohe, Adelejda, Hamburga, Sankt Peterburga i Beča.

Sonego nije mogao da parira, iako je ušao u meč "napumpan" samopouzdanjem posle pobeda nad Đokovićem u četvrtfinalu i Denijem Evansom u polufinalu turnira.

Rubljov je sat i 20 minuta dug meč počeo veoma sigurno na svom servisu i do petog gema nije izgubio nijedan poen u svojim servis-gemovima.

Sonego nije bio konstantan kao što je to bio prethodnih dana, pa je Rubljov jedinu brejk priliku pretvorio u vođstvo 3:2.

Rus je do kraja čuvao prednost i tek u poslednjem gemu, kada je servirao za set je umalo popustio. Sonego je popustio dve šanse da se vrati u set i izjednači na 5:5 i Andrej je poveo.

I u drugom setu će se stvari "razmrsiti" u finišu, jer je Sonego bio malo stabilniji sporadično je umeo i da pripreti rivalu, ali je onda u devetom gemu "kapitulirao".

Izgubio je tri uzastopna poena na svoj servis za 0:40 i odatle povratka nije bilo. Spasao je dve brejk lopte, treću nije uspeo i Rubljov je bez mnogo drame odservirao za trijumf.

Osim što je osvojio titulu u Beču, Rubljov se kvalifikovao i za učešće na Završnom mastersu koji će još ove godine biti igran u Londonu.

Video: Laki luzer izbacio prvog tenisera sveta u Beču: Nikad gori meč Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA