≫ 

Đokovića opet provocirali pitanjem o vakcini: "Nisam čuo da je obavezna za ulaz u Australiju"

Odgovorio na pitanje o tome da li bi se prijavio za vakcinu ako je neophodna za ulazak u Australiju

  • 5
Novak Đoković, vakcina Foto: Nikola Tomić, Pixabay

Prvi reket sveta Novak Đoković bio je razočaran posle poraza od Dominika Tima u polufinalu Završnog mastersa u Londonu u tri seta (5:7, 7:6, 6:7), a porazom od Austrijanca, nisu bile gotove i sve Đokovićeve "muke" u Londonu.

Srbin je u subotu ostao bez plasmana u finale i šanse da napadne šestu titulu u Londonu, pa je ona otišla u ruke Danila Medvedeva koji je Tima pobedio u tri seta nedeljnog meča za titulu.

Đoković je u međuvremenu otišao na odmor, ali je pre napuštanja Londona odgovarao na pitanja novinara, od kojih su pojedini insistirali na onima o vakcini protiv korona virusa.

Novak je proletos bio na udaru stranih medija zbog stavova o vakcini, jer je tokom jednog četa sa srpskim sportistima u karantinu rekao da se protivi neproverenim vakcinama.

Zato je odmah dobio etiketu "antivaksera" iako je jasno da bi se malo ljudi odlučilo za nešto što nije dovoljno testirano i zdravstveno potpuno bezbedno.

- Predaleko je trenutno Australija da bih o tome razmišljao sada - rekao je Nole na pitanje o tome da li bi Tim mogao da ga izazove i u Melburnu, budući da je tamo već igrao finale ove godine.

Novinare je u Londonu zanimalo i Đokovićevo mišljenje o potencijalnom pomeranju Australijan opena za proleće, ali i tome šta misli o prijavljivanju za vakcinu.

- Kad pomislite o 2020. i ovim vestima da se Australijan open možda igra u aprilu jer se za taj period vezuju prijave za vakcinu - glasila je konstatacija novinara posle koje je Novak rekao da ne razume pitanje.

- Ne razumem šta ste me pitali, 2020, Australijan open, april? Aha, mislite na 2021, a ne 2020. i na prijavu za vakcinu. Da li ću se prijaviti za nju ako nije neophodna za ulazak u Australiju? Ne znam ništa o vakcini i tome da je potrebna da bi se ušlo tamo. A nisam čuo ni da će se AO pomerati za april. Turnir je u januaru, a pošto nisam čuo ništa o vakcini, mislim da nije potrebna - odgovorio je Đoković.

Na kraju turnira, srpski as je istakao i da mu nije laknulo što je završio sezonu, kakva god ona bila, jer voli da igra tenis, a ove godine ga je bilo manje nego svih prethodnih otkako je među najboljim teniserima planete.

Video: Novak Đoković ironičan zbog stava o vakcini: Sad sam kontroverzna ličnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bob

    23. novembar 2020 | 10:09

    Bravo Nole , odgovorio si im diplomatski, tako i treba takvim “Novinarima”

  • Mihailović

    23. novembar 2020 | 10:06

    Pametno je odgovorio...Nole obara rekord Federera od 310 sedmica na 1.mestu, može ga sprečiti samo da se sete da menjaju ponovo pravila...i ova pravila koja su promenila drže Federera u vrhu iako ovu godinu provodi u oporavku od povrede...

  • laki

    23. novembar 2020 | 10:44

    Čovek kaže da nije čuo i oni ga napadnu da provocira! Strasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA