"Novače, znao si ti to mnogo bolje": Oglasio se Endi Mari posle Đokovićeve eliminacije u Londonu

U jednom momentu, Britanac je bio prvi teniser sveta, a u 2020. godini je odigrao sedam mečeva od kojih je uspeo da pobedi samo u tri duela

  • 2
Novak Đoković, Endi Mari, Australijan open 2011

Foto: Guliver/Lucas Dawson/Getty Images

Britanski teniser i osvajač Vimbldona Endi Mari prokomentarisao je trenutnu formu Novaka Đokovića istakavši posle ispadanja Srbina u polufinalu završnog Mastersa u Londonu da najbolji na planeti ne donosi tako dobre odluke u poslednje vreme na terenu.

Mari smatra da je Đoković ometen od strane nekih stvari van terena, te da je i sam prolazio kroz vremena kada nije bio skoncentrisan na ono što se dešava na meču koji igra.

- Mislim da je to jedna od stvari - prolazio sam i ja kroz takve momente u karijeri gde mentalno nisi totalno tamo i nisi totalno fokusiran, pa ti se to može odraziti i na samu selekciju udaraca u veoma bitnim trenucima - rekao je Mari.

On je zatim istakao u kojem segmentu je primetio pad u igri, te da je taj segment i uticao na lošiju igru Novaka.

- Nešto lošiji izbori u pogrešnom momentu... To je Novak veoma dobro izbegavao tokom čitave karijere, pogotovo poslednjih pet, šest godina. Tu je uvek bio bolji od ostalih, veoma retko je birao pogrešnu opciju ili odigravao pogrešan udarac. Donošenje pogrešne odluke je nešto što ne možemo da povežemo sa njim - kazao je Mari.

Škot trenutno zauzima 121. poziciju na ATP turu, ali svi pamte njegove okršaje sa prvom trojkom (Novak, Nadal i Federer) i njegovo dugo čekano osvajanje Vimbldona od strane Britanaca. U karijeri se okitio sa 46 trofeja, bio na prvoj poziciji ATP liste, ali nakon silnih povreda nije uspeo da se vrati na pravi put.

Video: Đoković: Sezona je izvrsna, iako ostaje gorak ukus zbog ovakve završnice, ali znam da mogu i bolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA