Novaku je posle Beča opala motivacija, falila mu je "varnica": Vajda otkrio i razlog poraza od Rafe

Kraj sezone je mogao da bude i bolji

  • 2
Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos 2020

Foto: Tanjug/AP

Marijan Vajda, trener najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića kaže da je Novakov problem u finalu Rolan Garosa napravilo - polufinale.

Novak je na 4:4 u trećem setu polufinala protiv Stefanosa Cicipasa napravio brejk i servirao je za pobedu, ali je Grk spasao meč loptu i odveo borbu u peti set.

Tamo je Đoković pobedio i prošao dalje sa 6:3, 6:2, 5:7, 4:6 i 6:1, posle četiri sata tenisa. Vajda tako dug meč vidi kao razlog za nedostatak energije u finalu sa Rafaelom Nadalom.

- Novak je uradio nešto neverovatno tako što je šestu godinu završio na prvom mestu, sjajno dostignuće. Ispunio je cilj postavljen na početku ove godine, a u 2021. će se fokusirati isključivo na Grend slemove da bi se približio Federeru i Nadalu - rekao je Vajda.

Đoković je na početku godine bio neporažen na tri turnira pre prekida sezone zbog pandemije korona virusa.

Osvojio je 17. GS turnir u Australiji (osmi u Melburnu), ali pošto Vimbldona nije bilo, a na US Openu mu se desio gaf i diskvalifikacija, Rolan Garos je bio šansa da se dodatno približi Švajcarcu koji ima 20 Grend slemova. Umesto toga, Nadal je osvojio Pariz i on se poravnao sa Federerom.

- Cenim to što je postigao uspehe posle restarta sezone. Bio sam zabrinut hoće li biti spreman, jer je preboleo i korona virus. Kad smo stigli u kamp u Marbelji fizički je bio dobar. Osvojio je Sinsinati, a da nije bilo one nesreće u osmini finala, mogao je i US Open - rekao je Vajda.

France Tennis French Open

Foto: Tanjug/AP

Taj turnir je ipak pripao Dominiku Timu, koji je u odsustvu Nadala, Đokovića i povređenog Federera uspeo da se dočepa prvog GS trofeja.

- Na kraju sezone možda nije imao istu motivaciju, jer je praktično osigurao prvo mesto do kraja godine na turniru u Beču. Vodio je 4:0 protiv Dominika u odlučujućem taj-brejku ali mu je falila ta varnica - priča Vajda.

Opisao je i šta se dešavalo u prestonici Francuske, gde je Srbin u finalu poražen od Nadala sa 6:0, 6:2 i 7:5.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos 2020

Foto: Tanjug/AP

- Bilo je hladno i vetrovito u Parizu. Mnogi su pričali da će ti uslovi odgovarati Novaku ali Rafa je odigrao neverovatno u finalu. Imao je neviđenu dubinu u udarcima, dok Novak nije baš bio sav svoj. Šteta je što je prethodno izgubio onaj četvrti set nepotrebno - rekao je Vajda.

Video: Đoković: Sezona je izvrsna, iako ostaje gorak ukus zbog ovakve završnice, ali znam da mogu i bolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    27. novembar 2020 | 08:13

    Čak je i vilander posumnjao da se iza porasa od nadala nesto krije? Novaku je mafija-bezbednost zapretila pa je odigrao staticki a nadal nema dece jer se dopinguje....

  • Fljorent Jashari

    27. novembar 2020 | 00:54

    ...da si pametan Marek, ne bi trebao ovo ništa da komentarišeš jer te Novak izgleda sve manje sluša a tera po svom, najčešće glavom kroz zid, šteta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA