"Nole je mlađi i spremniji, a metode oporavka bolje nego pre 15 godina": Evo zašto Srbin ruši rekord

Nekadašnja slovačka teniserka Danijela Hantuhova kaže da je pred Novakom Đokovićem sigurno još četiri, pet godina vrhunskog tenisa

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Trideset sedmogodišnja Hantuhova, koja je svojevremeno igrala protiv Ane Ivanović i Jelene Janković zbog toga veruje da će on stići rekorde Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Đoković je pre mesec i po dana igrao finale Rolan Garosa u kom je izgubio od Nadala u tri seta, a nije briljirao ni potom u Beču i Londonu.

Ostvario je cilj i izjednačio se po broju sezona završenih na prvom mestu sa Pitom Samprasom, ali je po broju Grend slemova ostao na 17, dok Nadal i Federer imaju po 20.

- Đoković je mlađi i svežiji, a kondiciono je spremniji nego ikada ranije. I dalje je željan i motivisan, na tome se divim njemu, Federeru i Nadalu. Posle svega što su osvojili, još su gladni i u stanju su da poboljšavaju igru. Mislim da za to mogu da zahvale jedan drugom - istakla je Hantuhova.

Bivša peta teniserka planete i vlasnica sedam WTA titula ističe da sumnja kako bilo šta može da ga zaustavi, mada je nešto tako nagovestio ruski igrač Danil Medvedev u Londonu.

- Mislim da Novak i dalje ima mnogo snage u nogama, sve dok je zdrav i motivisan, ne vidim šta bi moglo da ga zaustavi. Jak je i fizički i mentalno, rekla bih da na ovom nivou može da igra još barem četiri, pet godina. Fizioterapeuti rade svoj posao, a metode oporavka potpuno su drugačije nego što su bile pre 15 godina i to mu pomaže da se bolje oporavlja - rekla je Hantuhova.

Da podsetimo, Hantuhova je poslednji meč odigrala još 2017. godine, a tokom karijere se sastajala osam puta sa Anom Ivanović i devet puta sa Jelenom Janković.

Anu je pobeđivala dvaput, a Jelenu triput, jer je zenit svoje karijere, bar na WTA listi doživela relativno rano, još početkom 2003. godine.

Video: Đoković: Sezona je izvrsna, iako ostaje gorak ukus zbog ovakve završnice, ali znam da mogu i bolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    28. novembar 2020 | 09:19

    Pozitivna energija gura ga dalje ka uspehu. Uz boziju pomoc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA