≫ 

Francuski teniser tvrdi da Novaka ne vole jer je posvećen: Rafa i Federer se samo sklanjaju u stranu

Da li su Federer i Nadal distancirani od svega, veliko je pitanje, jer oni ne kriju da su protiv Đokovićeve ideje

  • 1
Britain Tennis ATP Finals Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je napustio Savet igrača ATP-a kojim je predsedavao, jer su to od njega tražili kada je oformio sopstvenu organizaciju, Udruženje profesionalnih teniskih igrača (PTPA), a zatim je kandidovan da se vrati nazad, ali novi pravilnik kaže da je to nemoguće. Francuski teniser Žil Simon stao je u odbranu prvog na svetu.

- Sedeo sam u tom odboru i mogu vam reći da teniseri nisu dobro zastupani, potrebna nam je bolja organizacija. Zato sam u tome sa Novakom - rekao je Simon.

On je naglasio koja je, u ovoj situaciji, razlika između Đokovića na jednoj i Rafaela Nadala i Rodžera Federera na drugoj strani.

- Postoje oni koji ne vole ili ne prate Novaka zato što je spreman da zauzme stav i zato što je posvećen. Federer i Nadal su više diplomate, komentarišu sve sa distance, manje se involviraju u "političke" stvari - zaključio je Simon.

Da li su Federer i Nadal distancirani od svega, veliko je pitanje, jer oni ne kriju da su protiv Đokovićeve ideje da se oformi novo telo koje će zastupati tenisere. Poslato je pismo od strane Švajcarca i Španca u kojem se zahteva jedinstvo, te se naglašava da nema mesta podelama koje vide u novom sindikatu oformljenom od strane Novaka.

Video: Đoković: Sezona je izvrsna, iako ostaje gorak ukus zbog ovakve završnice, ali znam da mogu i bolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СУ

    30. novembar 2020 | 13:15

    Новак србин поносни. Она двојица мутавци.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA