Novaka čeka karantinski pakao, 5 testova i samo 5 sati van sobe da trenira i jede: Pomeren start AO!

Korona virus kroji pravila na prvom Grend slemu sezone, gde će igrači biti u rigoroznom karantinu dve nedelje

  • 9
Novak Đoković

Foto: tanjug/AP

Australijan open će 2021. godine biti pomeren u odnosu na uobičajeni period i umesto u januaru, takmičenje će se odvijati tokom februara. Početak je zakazan za 8. februara, a igrači će pre toga u Melburnu morati da prođu kroz karantin od 14 dana.

Postojala je bojazan i da bi turnir mogao da se otkaže, ali sada je i defintivno potvrđeno da će se on održati, uz pomeren početak.

Novaka Đokovića, koji brani trofej, kao i sve ostale tenisere, čeka striktan protokol. Moraće tokom karantina da prođu čak pet testiranja na korona virus. Testiranja će se obavljati prvog, trećeg, sedmog, 10. i 14. dana, a svaki igrač mora da bude u karantinu od 15. januara.

- Bilo je potrebno neko vreme, ali je sjajna vest i izgleda da ćemo biti u stanju da održimo Australijan open od 8. februara - rekao je Kreg Tili, prvi čovek turnira.

Australijan open će pretrpeti velike troškove zbog ovakve organizacije, pošto će igračima plaćati i čarter letove, uključujući i karantinski smeštaj, obroke i sve što je igračima potrebno tokom karantina.

Igrači će u Melburn dolaziti od 15 do 17. januara, ali karantin neće početi dok ne stignu svi igrači.

Igračima će ukoliko im test bude negativan posle prvog dana, biti dozvoljeno da treniraju, ali bez drugih igrača od drugog do sedog dana. Tek od osmog dana i nakon tri vezana negativna testa, igrači će moći da treniraju u grupama do četiri.

Igrači će tokom treninga moći da povedu samo jednog trenera.

Svi igrači će imati pet sati na raspolaganju da napuste sobu. Dva sata za teren, dva sata za teretanu, i sat vremena za jelo u mestu koje je predviđeno za obroke.

Biće im onemogućeno svako kretanje izvan Melburn Parka i teniskog centra.

Što se tiče nagradnog fonda, iako je pod znakom pitanja da li će jedan od glavnih sponzora turnira, aviokompanija Virdžin ostati u pulu sponzora, on će ostati nepromenjen 71 milion australijskih dolara, s tim da se radi na tome da nagrada za početnu rundu bude povećana na 100.000 dolara.

Novak će ovim pomeranjem Australijan opena dobiti dodatno vreme da ispuni svoj plan, a to je da decu tokom decembra upozna s lepotama Srbije. Novak je već boravio na Drini i Tari, gde je obišao prirodne lepote zapadne Srbije.

Kako je izgledao njegov smeštaj u rajskom kutku pokraj Drine, pogledajte u priloženim fotografijama:

Video: Đoković: Sezona je izvrsna, iako ostaje gorak ukus zbog ovakve završnice, ali znam da mogu i bolje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA