Federer najplaćeniji sportista na svetu, Ronaldo ispred Mesija, Đoković na 23. mestu

U prvih deset i Nejmar, Lebron Džejms, Stefon Kari, Kevin Durant i Tajger Vuds

  • 3
Rodžer Federer, Roger Federer Foto: Shutterstock

Došlo je vreme za godišnji presek stanja kada je reč o najplaćenijim sportistima na svetu, a koji tradicionalno pravi Forbs svakog decembra. Za razliku od prošle godine, došlo je do smene na čelu, pošto je Rodžer Federer zbacio Lionela Mesija, a istovremeno preskočio Nejmara i Kristijana Ronalda na ovoj listi.

Federer je u godini na izmaku inkasirao 106,3 miliona dolara od čega je ravno 100 miliona došlo od sponzorskih ugovora, dok je 6,3 miliona dolara zaradio učešćem na turnirima.

Na drugom mestu ove godine se nalazi Kristijano Ronaldo koji je u svoj džep stavio jedan milion dolara manje, pa tako može da se pohvali sa 105 miliona zarađenih dolara. Od te sume, 45 miliona je došlo od sponzora.

Njegov najveći "rival" Lionel Mesi nalazi se na trećem mestu. Gustu trku sa Ronaldom izgubio je za milion dolara, pošto je zaradio ukupno 104 miliona, a 32 miliona su došla od sponzorskih ugovora.

U prvih deset su ušli još Nejmar (95,5 miliona), Lebron Džejms (88,2 miliona), Stefon Kari (74,4 miliona), Kevin Durant (63,9 miliona), Tajger Vuds (62,3 miliona), Kirk Kazins, igrač američkog fudbala (60,5 miliona) i Karson Venc (59,1 milion), takođe igrač američkog fudbala.

Zanimljivo je da je prošlogodišnji najkorisniji igrač NBA lige, Janis Adetokunbo, zavšio tek na 18. mestu sa 47,6 miliona dolara, dok se Novak Đoković našao tek na 23. mestu sa 44,6 miliona dolara od čega su 32 miliona došla od sponzora, a 12,6 miliona od zarade na turnirima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA