Troicki objasnio iznenadnu smenu selektora Zimonjića: "Sve se krčkalo već neko vreme"

Novi selektor objasnio da su ga igrači izabrali

  • 15
TSS, Tenis, Srbija Španija, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić

Foto: Marko Todorović

Viktor Troicki je novi selektor Dejvis kup tima Srbije što je iznenadilo mnoge, a naročito bivšeg selektora Nenada Zimonjića, koji je istakao da je želeo da nastavi da radi.

Međutim, Troicki za Sport klub objašnjava šta se desilo:

- Možda sve izgleda da je iznenada, ali se ovo "krčkalo" već neko vreme. Igrači su bili ti koji su tražili da dođem na mesto selektora. Hteli su neku promenu i mislili su da sam ja najbolje rešenje. Naravno da sam ponosan što sam na čelu nacionalnog tima. Ovo je za mene ogromna čast i obaveza - počeo je Troicki, novi selektor Srbije, u izjavi za "Sportklub".

Nekada 12. teniser sveta je iskoristio priliku da se zahvali dosadašnjem selektoru Nenadu Zimonjiću.

- Ziki je fenomenalno radio svoj posao. Imali smo sa njim uspeha i u Dejvis kupu, osvojili smo ATP kup. Međutim, igrači su smatrali da je došlo vreme da neko drugi obavlja tu funkciju - kaže Troicki i dodaje:

Novak Đoković, Viktor Troicki

Foto: MN Press

- Moja uloga je da pozovem najbolje igrače i da mi se oni predvođeni Novakom Đokovićem odazovu. Poznato vam je svima da je promenjen format Dejvis kupa. Sve se igra na jednom mestu. Nema čestih okupljanja. Posao počinje krajem novembra i završava se početkom decembra. Biću uz igrače i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Svi oni naravno imaju svoje timove ljudi, a ja ću pokušati da dam doprinos nekim savetom ili informacijom.

Troicki bi voleo i da kao selektor bude osvajač Dejvis kupa, što je 2010. godine uradio kao igrač.

- Iskreno nadam se peharu i kao selektor. To bi bila fenomenalna stvar. Imamo neverovatnu grupu tenisera predvođenu Novakom Đokovićem, najboljim na svetu. Tu su i Filip Krajinovića, Dušan Lajović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović. Uvek nas je krasila i sjajna atmosfera. I kao igrač, zbog bogatog iskustva, voleo sam da dajem savete. Sada će to biti još izraženije. Iskreno baš se radujem novom izazovu - kaže Troicki.

Dejvis Kup Srbija

Želi da osvoji trofej ponovo, ali kao trener Foto: MN Press

On ističe da ovim preuzimanjem mesta selektora nije završio igračku karijeru, makar što se tiče ATP tura.

- Sigurno je da više neću igrati za Dejvis kup reprezentaciju Srbiju. Kao što sam rekao daću sebi još jednu šansu da pokušam na Turu. Ne želim da se predam. Naravno neću igrati po svaku cenu. Ako ima smisla, nastaviću. Ako ne, staviću tačku. Dovoljno toga sam prošao da mogu da procenim kada je dosta - rekao je Viktor Troicki.

Video: Viktor Trociki: Nadam se da će se Novak vratiti na pobednički niz

(Terlegraf.rs/Sportklub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011 PS

    18. decembar 2020 | 11:24

    Prijatelji, a nož u ledja...Nije to baš lepo.

  • Đorđe

    18. decembar 2020 | 11:24

    Način na koji se ovo odigralo u najmanju ruku nije u redu. Zameniti iskusnijeg selektora iza koga stoje rezultati na ovaj način je bruka i sramota. Zaslužio je da mu se smena najavi i obrazloži. Ovo je otimačina!

  • xxx

    18. decembar 2020 | 11:27

    Jaooooj crni Troicki......pa taj ni sam sebi nije autoritet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA