≫ 

"Zimonjiću je rečeno šta je razlog smene": Bivši selektor je znao šta će se desiti!

Viktor Troicki otkrio da je sve urađeno prema protokolu

  • 8
Dejvis kup, Srbija, Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

"Prvo što sam uradio je da sam javio našem bivšem selektoru Nenadu Zimonjiću i obavestio ga da postoji šansa da postanem selektor, da ću se kandidovati i da su me igrači predložili", rekao je novi selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki.

On je gostujući na RTS-u pojasnio situaciju kako je došlo do toga da nasledi Nenada Zimonjića, koji je prethodno izjavio da je imao želju da nastavi i da je iznenađen smenom.

- Kada sam podneo kandidaturu, seli smo i pričali sa Zimonjićem - napravili smo timski sastanak. Bio je iznenađen, naravno.

- Nije očekivao da će se to desiti, ali smo pričali na tu temu, bio je obavešten, rečeno mu je u čemu je razlog smene. Jednostavno, igrači su hteli neku novu energiju - istakao je Troicki.

Dodao je da je potpuno normalno da u svakom sportu dođe do zasićenja na relaciji igrači-trener, pa i u tenisu.

- Ziki je bio sjajan selektor, imao je mnogo uspeha i ja se nadam da ćemo nastaviti istim putem. Daću sve od sebe da se to i desi -rekao je Troicki.

Nije neobična situacija u svetskom tenisu da igrač koji je još aktivan sedne na klupu nacionalnog tima, tako je uostalom počeo i Zimonjić, ali Troicki ističe da svi oni u nekom trenutku karijere osete čari trenerskog posla.

"Kao trener, nemam zvaničnog iskustva. Ali tokom svih ovih godina u Dejvis kupu sam učio i video svašta. Davao sam savet čak i kao igrač, gledajući sa strane. Uglavnom su se svi trudili da pomognu nekim savetima igračima na terenu, tako da će to biti i ovoga, samo možda u malo službenijem obliku - kazao je on.

Video: Moćno i beskompromisno: Ovako je Srbija pobedila Špance u finalu ATP kupa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    19. decembar 2020 | 10:58

    Covjek igrao za reprezentaciju u najteza vremena,kad nas nije bilo nigdje,covjek bez mrlje,posten,patriota,otvorio vrata za mnoge srpske igrace,legendarni svjetski dubl igrac i onda mu urade ovo.Jadni li smo mi,skoro pa odrastli sa njim i oni mu ovo urade.Cuj Troicki i nova energija.Pozdrav za sve realne i postene poznavaoce tenisa!Ziki sve najbolje!

  • Gradiska RS

    19. decembar 2020 | 10:42

    E moj klinčiću krenuće i tenis putem kao sto je i fudbal! Bravo

  • Miki

    19. decembar 2020 | 13:51

    Ma laaaaaaz klasicna. Pa gledajuci zikija sve ove g koji je skroman i normalan covek i apsolutno mu verujem sto je napisao na tviteru. Ovaj troicki je klasican balavander,i nedostojan da zameni jednu legendu kao sto je ziki. Ziki sad vidis ko ti je prijatelj. Glavu gore legendo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA