≫ 

"Novak i Rafa su dobri, ali za mene ima boljeg": Oglasio se čovek koji je prvi pobedio Nadala na RG

Upravo je Soderling bio prvi teniser koji je porazio Nadala na Rolan Garosu

  • 3
Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Penzionisani finalista Rolan Garosa Robin Soderling uporedio je trojac Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal i izdvojio jednog sa kojim mu je uvek bilo teško, protiv kojeg nikada nije znao kako da igra, a to je Federer.

Soderling je 2010. godine pobedio Švajcarca u polufinalu Rolan Garosa, a godinu ranije u istoj fazi je slavio protiv Rafe.

- Za mene, Rodžer je uvek bio najteži mogući protivnik za igru. Ne kažem da je bolji od Novaka ili Nadala, ali njegov stil igre mi nikada nije prijao. Mnogo puta smo se susreli i svaki put sam se zapitao, zbog čega sam igrao tako loše? Protiv Rafe i protiv Novaka nije bilo tako. Mogu da izgubim od njih, ali nakon toga imam utisak da sam odigrao dobro, ali da su oni bili samo bolji taj dan - rekao je Soderling.

Soderling je poslednji profesionalni susret odigrao sa 26 godina, a onda mu je ustanovljena mononukleoza. Nikada nije uspeo da se vrati na teren i mnogi teniski poznavaoci i stručnjaci tvrde da je rani oproštaj Šveđanina od tenisa nešto najgore što je zadesilo tenis u poslednjem veku.

Upravo je Soderling bio prvi teniser koji je porazio Nadala na Rolan Garosu, ali ga je Federer u meču za titulu savladao i tako ga odvojio od Grend slem turnira. Imao je istu priliku godinu ranije, ali tada je Rafa bio bolji od njega.

Video: Novak Ðoković poklonio KBC Dragiša MIšović najsavremeniji skener

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H

    23. decembar 2020 | 20:33

    Kako nisi naleteo na Novaka 2011 godine da vidis sta je muka

  • Como!

    23. decembar 2020 | 19:25

    Stvari treba nazvati pravim imenom.On je tada pobedio Rafaela Nadala povredjenog,i fakticki podario Federeru taj Rolan Garos.Inace najvise volim Novaka, sto je i logicno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA