≫ 

"Novak mora da osvoji dva Grend slema u 2021. ako hoće da pobedi u trci s Rafom i Rodžerom"

Greg Rusedski analizirao trku trojice teniskih šampiona uočći starta sezone

  • 4
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji britanski Dejvis kup reprezentativac Greg Rusedski smatra da Novak Đoković u 2021. mora da osvoji bar dva Grend slema kako bi ugrozio najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Radi se o trci za rekord po broju najvećih titula, Novak ih ima 17, a Rodžer Federer i Rafael Nadal po 20. Đoković će već u februaru na Australijen openu imati prvu prliku da smanji zaostatak, na turniru u Melburnu gde će igrati i Španac i Švajcarac.

- Mislim da će Novak svakako nadmašiti Samprasov rekord po broju sezona završenih na mestu broj jedan, a oboriće i Federerov rekord po broju nedelja na vrhu. Jedini koji može da ima više Grend slemova od njega na kraju je Rafa Nadal. Đoković će prestići Federera, možda neće imati više titula u karijeri kada se sve računa, ali hoće kada su u pitanju Grend slemovi - poručio je Rusedski.

Britanski stručni komentator sada veruje da težište bitke preneto na duele Đokovića i Nadala.

- Bitka je među njima dvojicom. Novak nije osvojio US Open, da je bilo tako, sada bi imao 18 titula, Nadalu morate dati najveće šanse na Rolan Garosu, ukoliko Tim ne bude bio u stanju da ga skine sa trona u Parizu. On je jedino koji tamo može da ga dobije. Tako da su Novaku potrebne bar dve ili tri Grend slem tirule. Sve ovo postaje fascinantno, mnogo je nepoznanica na tom putu. Ovoj novoj generaciji igrača je muka od "velike trojke - rekao je Greg.

Englez je naglasio i da ne veruje da će Federer imati snage za podvig iz 2017. kada je posle duže pauze osvojio Australijen open.

- Mislim da neće imato dovoljno snage da pobedi u Melburnu ili na Rolan Garosu, to će biti prevelik zahtev za njega. Može da ima dobru seriju, ali ih neće osvojiti. On će svakako pikirati na trijumf na Vimbldonu. Ima osam titula tamo. Te meč lopte protiv Novaka, mora da mu je to bio najteži poraz u karijeri. Ako uspe da osvoji Vimbldon, imao bi 21 titulu, ostavio bi Đokovića dalje iza sebe i bio tu sa Nadalom. Jedan meč ili jedan poen mogu da naprave veliku razliku u nećijoj karijeri. Verujte mi, ja to znam najbolje - zaključio je Greg Rusedski.

Video: Bogatstvo najboljeg tenisera sveta: Sve nekretnine Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    27. decembar 2020 | 10:16

    Novak ne mora ništa da osvoji on je najbolji na svetu..... Jedan jedini i najbolji.... U martu će biti teniser sa najviše nedelja na prvom mestu.... Ima sve komletirane masterse jedini.... Osvojena sva 4 gren slema u jednoj kalendarskoj godini..... Da ne nabrajam Šta sve već.... Tako da pljunite vi malo pod prozor Nolu

  • Lord

    27. decembar 2020 | 10:41

    Ma kakvi,pokazao je formu u Becu i Parizu,bolje da pocne da igra sah...

  • Bhm

    28. decembar 2020 | 10:01

    Uzece sva 4.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA