≫ 

Federer definitivno otkazao Australijan open!

Direktor Turnira Kreg Tili potvrdio je da Švajcarac nije u stanju da se pojavi u Melburnu zbog povrede

  • 7
Federer, Novak Djokovic Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer je definitivno otkazao Australijan open! Ovu informaciju potvrdio je direktor turnira Kreg Tili, koji je prethodno najavio da će Švajcarac ipak igrati, uprkos problemu koji ima s povredom.

Švajcarac je definitivno svestan da oporavak od dve operacije kolena koje je imao 2020. nije onakav kakav je on očekivao, tako da će sačekati za povratak na teren, pošto su mu prioriteti za 2021. godinu Vimbldon i Olimpijske igre, koji se održavaju na leto.

- Na kraju, Rodžeru je ponestalo vremena da se pripremi za neumoljivost Grend slem turnira i veoma je razočaran što neće doći u Melburn 2021. godine - rekao je Tili.

Federer je nedavno izjavio da mu je želja da se vrati na teren 2021. godine, ali nije isključio ni kraj karijere.

- Želja je da se vratim na teren u 2021. godini. Videćemo, ali ako se moja karijera sada završi, svakako bih bio zadovoljan što sam sve završio sa ovom nagradom - naveo je Federer na dodeli nagrada za najboljeg sportistu Švajcarske i dodao da su naredna tri meseca krucijalna po njega i njegovu karijeru.

Naravno da bih voleo da znam svoj raspored, ali sam srećan trenutno tu gde jesam. Operacija u junu je bila kamen spoticanja, ali od te intervencije, imam osećaj da sam dosta napredovao. Još uvek dajem sebi vremena da odlučim šta će biti, naredna tri meseca su od krucijalne važnosti za mene - zaključio je Federer.

Podsetimo, Federer ima 39 godina, i uz Rafaela Nadala je rekorder po broju osvojenih Grend slem turnira. Obojica ih imaju po 20 i sada Nadal ima šansu da u Australiji postane rekorder i ispiše istoriju.

Ipak, na tom putu će mu glavna prepreka biti Novak Đoković, branilac trofeja i rekorder u Australiji sa osam pehara, koji je takođe u trci za najtrofejnijeg Grend slem šampiona, pošto ima 17 najvećih pehara.

Video: Đoković: Živimo u demokratskom svetu, Nadal i Federer imaju pravo na sopstveno mišljenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valdebbrs

    28. decembar 2020 | 08:27

    Kidajj NOLEeee...obori sve i zadaj nove rekorde...nek crknu svi sto misle lose o tebi..

  • Nenad

    28. decembar 2020 | 10:14

    Čovek je otišao u penziju,samo što to nije zvanično objavio.On je u tenisu sve osvojio što se može osvojiti samo će ga boleti poraz na Vimbldonu od strane Novaka i to što će Nole da obori njegove rekorde.

  • Pera

    28. decembar 2020 | 09:40

    Ma razmazio se, mrzi ga da ide u karantin..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA