Italijanski teniser napravio zanimljivo poređenje: Nadal kao Lebron, Federer kao Džordan, a Đoković?

Beretini pomešao košarku i tenis na interesantan način

  • 2
Novak Đoković

Foto: MN Press

Košarka i tenis na prvi pogled nemaju apsolutno ništa slično. Prvi je timski, a drugi individualni sport. Međutim, italijanski teniser Mateo Beretini uspeo je da pronađe sponu i da uporedi najveće igrače današnjice u oba sporta.

Italijan kaže da ga Rafael Nadal podseća na Lebrona Džejmsa, dok za Rodžera Federera misli da je sličan Majklu Džordanu.

- Nadal je izuzetno snažan. On je teniski Lebron Džejms. Između ostalo i zato što su obojica eksplodirala kao vrlo mladi. Federera bih uporedio sa Majklom Džordanom – kaže Beretini za La Stampu.

A na koga ga podseća Novak Đoković?

- Đoković me podseća na Kobija Brajanta. Pre svega, zato što ostaje hladan i staložen u izuzetno teškim situacijama – kaže Italijan.

On dodaje da će u 2021. godini biti znatno neizvesnije u borbi za sam vrh i da je moguće da se u priču umešaju neki drugi igrači.

- Biće ujednačenije. Oni i dalje imaju malu prednost kada su Slemovi u pitanju, ali su im drugi teniseri sada jako blizu. Tim je već otključao ta vrata, Medvedev me je impresionirao i mislim da on može biti naredni osvajač Gren slema – kaže Beretini.

Australijan open kreće za oko mesec dana, tačnije 8. februara. Titulu će braniti Novak Đoković, a videćemo da li će neko od novih nada tenisa uspeti da ga smakne sa trona.

Video: Đoković: Želim ovaj trofej kao i svi koji učestvuju na turniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    6. januar 2021 | 11:49

    Đoković je kao Novak!Najbolji na svetu i najbolji u istoriji tenisa!Na kog kosarkasa potseća nekog Italijana???Kome i zbog čega je to bitno?

  • muamer

    8. januar 2021 | 09:45

    6:0 6:2 7:5 ili 20>17 kmeeeeeeee........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA