Hteo da se bije s Novakom, omalovažavao ga, a sad je rekao nešto zbog čega će Federer poludeti

Endi Rodik navodi da nije opravdano Rodžera smatrati "kraljem trave", jer Đoković na Vimbldonu ima najbolji skor u poslednjih 10 godina

  • 3
Endi Rodik, Novak Đoković Foto: Profimedia/AFP

Iako ga većina teniskog sveta poštuje i ceni, Novak Đoković je tokom karijere imao i mnoge kritičare, ali i rivale koji ga nisu podnosili. Takvu ulogu danas ima Nik Kirjos, ali je pre toga, dok se Australijanac još nije ni pojavio na ATP turu, ta uloga bila namenjena Endiju Rodiku.

Amerikanac, koji je svojevremeno bio i prvi reket sveta pre početka dominacije Federera, kasnije i Nadala i Đokovića, imao je sa srpskim teniserom neke veoma dramatične mečeve ispunjene tenzijom.

Rodik je u to vreme omalovažavao Novaka, sumnjao u njegove povrede i to što je u tom periodu karijere često predavao mečeve usled alergije koja je uzrokovala probleme sa disanjem. Tako su se svojevremeno posle jednog meča na US openu 2008. godine Đoković i Rodik umalo potukli u svlačionici, prema priznanju samog Amerikanca.

Ipak, sada je dao izjavu zbog koje će biti simpatičan Novakovim navijačima, u kojoj je iskreno rekao ono što misli, a što se ne poklapa sa ustaljenim mišljenjem teniskog sveta, posebno ne onog na zapadu.

Rodik ističe da klasifikacija Nadala kao "kralja šljake", Đokovića kao "kralja betona" i Federera kao "kralja trave", nije ispravna.

Pre svega, zato što Federer ne zaslužuje taj epitet pre Đokovića. Iako je Federer trenutno rekorder po broju osvojenih Vimbldona (osam titula), najveći broj je osvojio još u prethodnoj dekadi (šest od osam), pa Rodik smatra da je zapravo Đoković najdominantniji igrač na travi današnjice.

- Volimo da klasifikujemo Rafu kao momka za šljaku, Novaka kao momka za beton, a Federera kao kralja Vimbldona. Ali, Novak je zapravo osvojio pet titula na Vimbldonu od 2011. On je trenutno najdominantniji igrač decenije na Vimbldonu, i mi ne pričamo dovoljno o tome. Dva najveća njegova rivala na Vimbldonu tokom ovog vremena, Endi Mari i Rodžer Federer, možda najverovatnije neće biti u svojoj najboljoj formi, zato smatram da je Đoković očigledan favorit za sledeći Vimbldon - rekao je Endi Rodik.

Podsetimo, Vimbldon se nije održao 2020. godine, pošto je trebalo da se odigra u jeku pandemije korona virusa, kada je otkazan veći broj teniskih turnira. Titulu iz 2019. brani Novak Đoković, koji je svoj peti Vimbldon osvojio u spektakularnom finalu sa Rodžerom Federerom posle 13:12 u petom setu, iako je Švajcarac imao dve set lopte na svoj servis.

Video: Bogatstvo najboljeg tenisera sveta: Sve nekretnine Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    7. januar 2021 | 18:49

    To nam kazuje da je istina najuboitije oruzje ⚔️a ujedno i najveci stitnik🛡️ protiv svih zala bazirana na lazima

  • dani

    7. januar 2021 | 19:30

    Nije imao dve set lopte, nego dve meč lopte, pa je Nole uzeo meč...

  • Che

    7. januar 2021 | 18:04

    Andrija Rodić!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA