Porodična tragedija Huana Martina del Potra: Umro mu je otac, nije uspeo da ispuni poslednju želju

Argentinski teniser proživljava najteže momente u životu

  • 1
Huan Martin Del Potro

Foto: Profimedia

Otac tenisera Huana Martina del Potra, Daniel Horasio del Potro (63), preminuo je u Buenos Ajresu posle problema koje je imao sa srcem, zbog čega je imao i operaciju u decembru, javljaju argentinski mediji.

Del Potro je bio posebno vezan za oca, koji je tokom čitave karijere bio blizak svom sinu, mešao se u poslove kao što su marketinški pregovori i porodične investicije.

Del Potru su saučešće uputile mnoge kolege, a javno mu je podršku pružio i Rafael Nadal putem profila svoje teniske akademije.

 

Smrt oca predstavlja težak udarac za "diva iz Tandila", koji pokušava da se vrati na teren posle tri operacije desnog kolena, zbog čega se ne takmiči od juna 2019. godine. Poslednju operaciju Del Potro je imao 26. februara.

Del Potru ostaje neostvarena želja da ga roditelji zajedno vide na nekom od najvećih turnira, pošto su ga uživo gledali samo u Argentini kada je igrao Dejvis Kup.

- Mama i tata me nikada nisu videli uživo na velikom turniru. Videli su me kako igram Dejvis kup, a sestra je putovala na US open. Uz ovo pitanje povrede i povratka na teren, ovo vezano za moje roditelje je nešto što mi ne dozvoljava da budem smiren, ne dozvoljava mi da se predam. Tera me da kažem "moram ponovo da igram", moram da idem sa mamom i tatom i kažem Federeru: "Rodžer, pozdravi moje roditelje".

- Primenjivali su radnu kulturu tokom moje karijere. Pružala im se mogućnost da putuju sa mnom, a majka nije želela da propusti školu, kako ne bi prestala da predaje, a otac nije želeo da obustavi neke poljske radove - objasnio je Del Potro razloge što roditelji tokom karijere nisu bili s njim na velikim takmičenjima.

Prisetio se nedavno Del Potro koliko su njegovi roditelji žrtve podneli da bi on mogao da se bavi tenisom i da putuje na turnire.

- Od početka su moji roditelji činili nemoguće da bih mogao da putujem. Otac je veterinar, majka profesor književnosti i jezika, pa oni imaju svoj posao i putovao sam kada sam mogao. Kad asu skupili malo novca, slali su me na turnire, a bilo je i trenutaka kada to nisu mogli da urade - prisetio se Del Potro.

Video: Kako izgleda imanje na Kosmaju koje je Novak Đoković kupio od Karića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    12. januar 2021 | 10:21

    Malo je velikana na teniskom terenu kao sto si ti,i u teniskom i ljudskom smislu,izdrzi dobri momce i cuvaj uspomene na svoga oca,zelim ti povratak na teren da uzivamo u tvojim vjestinama i fer pleju,ljudskosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA