"Sad ću sa užitkom da dočekam Srpsku Novu godinu": Troicki oduševljen plasmanom u Melburn

Srpski teniser u velikom stilu završio kvalifikacije u Dohi, sledi put u Melburn

  • 0
viktor troicki Foto: MN Press

Viktor Troicki nije još za "staro gvožđe", potvrdio je to naš teniser i u kvalifikacijama za Australijan open sa tri uverljive pobede i prolaskom u glavni žreb prvog grend slema sezone.

Kao što je mnogima poznato, Viktor je do pobede stigao u Dohi, gde su se igrale kvalifikacije, sada sledi kratak predah, a onda i put ka Australiji gde sve takmičare, pre starta turnira, čeka dvonedeljni karantin. Ako se "po jutru dan poznaje" Viktora čeka dobar turnir, a i tradicija kaže da mu australijsko tlo i te kako "leži".

Tamo je osvojio i dve ATP titule, obe u Sidneju, a 2020. i ATP kup sa selekcijom Srbije.

- Odličan početak godine, jako sam zadovoljan igrom i rezultatom i srećan zbog plasmana u glavni žreb Melburna. Dokazao sam sebi da nisam za otpis, da i dalje mogu da igram na visokom nivou i sada sa velikom dozom samopouzdanja i energije ulazim u nastavak ovog takmičenja - poručuje Viktor.

Sledi predah, a onda oepracija Melburn.

- Taman ću večeras sa užitkom ovde u Dohi dočekati Srpsku Novu Godinu, koju čestitam svim našim ljudima i krećem za Australiju. Tamo nas čeka 15 dana karantina, ali Bože moj, kako je tako je, takva vremena i u skladu sa tim mora da se živi i radi, izdržalo se i preživelo i gore od karantina. Važno je da se zdravo i idemo u nove životne pobede - rekao je selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki.

Pre Troickog u glavni žreb se plasirala i Olga Danilović, dok u tome nije uspela Aleksandra Krunić koja je poražena na trećem stepeniku kvalifikacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA