Potpuna zbrka na Australijan openu: Krajinovićev trener dobio pozitivan nalaz, ali ne ide u karantin

Lekari utvrdili i prisustvo antitela kod Agustina Karbelora

  • 1
Western Southern Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Velike napore ulažu čelnici Australijan opena da se prvi Gren slem u sezoni održi po planu. Naravno, veliki izazov predstavlja održavanje turnira u doba pandemije, naročito uzimajući u obzir da je Australija jedna od zemalja koja je imala najstroža pravila i najveća zaključavanja tokom minulih godinu dana.

Svi teniseri i članovi stručnog štaba moraće u dvonedeljni karantin, Australijan open je organizovao posebne čartere kako bi igrači došli na tlo kontinenta, a testiranja će se obavljati barem jednom dnevno. Pritom, biće određeno samo nekoliko sati za trening.

Međutim, već su počeli da se javljaju određeni problemi, a oni su neposredno u celu priču uključili i našeg tenisera, Filipa Krajinovića. Naime, njegov kondicioni trener Agustin Karbelor bio je pozitivan na testu na virus korona. Ali stvari su se „raspetljale“, utvrđeno je da on ima antitela, tako da neće morati u karantin kao ostali.

On je bio pozitivan još 24. decembra, nakon čega je morao da se samoizoluje na dve nedelje, a kao posledica toga došao je ovaj novi pozitivan test. Lekari u Australiji su pronašli prisustvo antitela kod njega, tako da Filip ne bi smeo da ima bilo kakvih problema, kao ni ostali koji su bili u avionu sa njim.

A pravila su takva da ako postoji samo jedan pozitivan u avionu, da je to dovoljno da svi završe u strogom dvonedeljnom karantinu koji kaže da ti igrači neće imati prava čak ni na trening. No, to nije jedini let gde je otkriveno prisustvo virusa, pošto su na još dva aviona pronađeni zaraženi.

Pitanje je, da li će Australijanci ipak popustiti pod pritiskom...

Video: Najbolji teniser sveta promenio profesiju: Obukao specijalno odelo i obradovao mališane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA