≫ 

Bivši broj jedan iskreno: Novak, Rafa i Federer su najbolji u istoriji, ali se jedan ipak izdvaja

- Njih trojica su sigurno najbolji u istoriji. Novak Đoković je najkompaktniji, fizički trpi prilično mnogo - izjavio je Ferero

  • 4
Rafael Nadal, Rodžer Federer, Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP, HBO

Bivši broj jedan na ATP turu, Huan Karlos Ferero, priznao je da su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer tri najbolja tenisera u istoriji, ali je naglasio da svako od njih trojice ima neke karakteristike po kojima će biti upamćen.

Španac je za Novaka rekao da je dobar na svim podlogama.

- Njih trojica su sigurno najbolji u istoriji. Novak Đoković je najkompaktniji, fizički trpi prilično mnogo. Dobar je atleta sa dosta fleksibiliteta i dobar je na svim podlogama. On je jedan od retkih koji može da prkosi Nadalu - rekao je Ferero.

Onda se osvrnuo upravo na zemljaka Rafu.

- Nadal je takođe fizički sjajan, ali i mentalno stoji dobro, među tri najbolja je, kao što sam rekao - zaključio je Ferero.

Za kraj, ipak je Rodžera Federera izdvojio iz tog kruga nazvavši ga ipak najboljim u istoriji.

Video: Najbolji teniser sveta promenio profesiju: Obukao specijalno odelo i obradovao mališane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coa

    16. januar 2021 | 16:40

    Stvar ukusa. Po brojkamai rezultatima tu su negde sva trojica. Doduše sem u grem slem titulama, sve ostale rekordne brojke će zasigurno imati naš Nole. Nije isključeno da i i broju slemova bude tu negde. Ima bolji međusobni skor protiv obojice. Za mene je već sada Nole GOAT.

  • Beli

    16. januar 2021 | 16:02

    Posteno, ali za sada!!!

  • Bob

    16. januar 2021 | 22:07

    Ja to ovako tumacim:FEDERER ce biti drugi po broju nedelja na 1.mestu i najverovatnije takodje drugi po broju gs titula! NOVAK ce biti prvi po broju nedelja na 1.mestu a po broju gs titula u najgorem slucaju ce biti treci! NADAL ce vrlo moguce biti prvi po broju gs titula ali ono sto njega udaljava od ove dvojice je to sto je trenutno tek sesti po broju nedelja na 1.mestu!On cak i da bude celu godinu neprekidno na 1.mestu a to je jos 52 nedelje i dalje ce biti sesti na vecnoj listi! Tek posle ova dva kriterijuma dolaze sledeci:masters titule,broj zavrsenih godina na 1.mestu,zavrsni mastersi,medjusobni dueli,olimpijada,dejvis kup koji je ipak timsko takmicenje al mora da se spomene i jos mnogo toga!Posle svega ovoga gore navedenog zakljucak je po meni jasan:Novak je ZASAD najbolji igrac ikada!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA