≫ 

Dva tenisera testirana pozitivno na koronu u Australiji, novi talas napada na Đokovića

Dvostruka šampionka Australijan opena, Viktorija Azarenka, pozvala je kolege da poštuju mere koje su im zadate od strane vlasti u Australiji.

  • 12
Novak Đoković Foto: Profimedia

Dva tenisera dobila su pozitivan test na korona virus po dolasku na Australijan open i ponovo je dat povod da se napadne Novak Đoković zbog agitacije da se olakša karantin u Melburnu.

Uz dva tenisera, kako navode tamošnji mediji, još jedan član organzicije turnira je takođe testiran pozitivno na Kovid-19, pa se polako podiže panika pred prvi Grend slem u sezoni koji počinje osmog februara.

Britanski "BBC" se odmah vratio na zahtev Đokovića u kojem se navodi da bi zbog tenisera bilo dobro da se karantin popusti insinuirajući da je to od starta bila loša ideja.

Naravno, u osudama prednjači Nik Kirjos koji je nazvao Novaka budalom, iako su mnogi učesnici turnira na razne načine ukazivali da se takmičenje u zemlji kengura održava u katastrofalnoj atmosferi gde igrači nemaju osnovne uslove da se pripreme za početak.

Dvostruka šampionka Australijan opena, Viktorija Azarenka, pozvala je kolege da poštuju mere koje su im zadate od strane vlasti u Australiji.

- Želim da zamolim kolege za kooperaciju, razumevanje i empatiju sa lokalnom zajednicom koja prolazi kroz restriktivne mere koje nije sama birala, već su naterani da poštuju - napisala je Azarenka na Tviteru.

Kreg Tili, jedan od ljudi koji učestvuju u organizaciji Australijan opena, stao je u Đokovićevu odbranu rekavši da najbolji na svetu nije imao zahteve, te da u njegovom dopisu stoje samo sugestije.

- Novak razume šta to znači dve nedelje karantina - zaključio je Tili.

Samo zlonamerni veoma ranjivu situaciju da napadnu Novaka koji je delima samo hteo da pomogne svojim saigračima da bolje podnesu atmosferu u Melburnu, a pitanje je gde je kraj svoj toj ofanzivi shodno verovatnoći da će ponovo dolaziti inforamcije o zaraženima na turniru i oko njega, jer korona virus je daleko od kontrolisane stvari.

Video: Najbolji teniser sveta promenio profesiju: Obukao specijalno odelo i obradovao mališane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keke

    19. januar 2021 | 09:54

    Treba Nole toj naseljeničkoj tvorevini hohštaplera da okrene leđa i vrati se u Evropu.

  • Hogar

    19. januar 2021 | 10:48

    Ti Britanci, kolonijalni otimači, umislili su da su nadljudi, nadrasa, najpamatniji,.... a u stvari su još uvek u 19. veku

  • Milica

    19. januar 2021 | 10:32

    Danas napadani, a jednog dana ce biti heroji jer su se usudili da se bore protiv svetske tiranije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA