"I u prošlosti su ga mnogo puta nepotrebno kritikovali": Dominik Tim drži stranu Novaka Đokovića

"Novak je samo želeo da pomogne", dodaje austrijski teniser

  • 3
Dominic Thiem, Dominik Tim Foto: Tanjug/AP

Mnogo bure su u Australiji podigli zahtevi Novaka Đokovića za poboljšanjem uslova za sve tenisere. Krenulo se sa „razapinjanjem“ najboljeg tenisera na svetu, Nik Kirjos je prednjačio u tome i govorio mu kako je razmažen, ali je srpski igrač konačno dobio podršku u vidu jednog tenisera iz deset najboljih na svetu.

Naime, Dominik Tim je istakao da najboljeplasirani teniseri ne dobijaju nikakav specijalan tretman u Adelejdu, naspram onog koji imaju ostali teniseri u Melburnu.

- Privilegija je biti ovde u Adelejdu, ali to nije velika prednost. Imamo identično vreme za trening, kao i ostali u Melburnu. Samo nema toliko gužve u kompleksu, manje nas je u gradu. Ako to uporedimo sa ostalima koji nisu u strogom karantinu, imamo iste uslove – rekao je Austrijanac.

Ističe Tim da mu je jako žao što se čak 72 tenisera ili teniserke nalaze bez ikakve mogućnosti za trening pred prvi Gren slem u sezoni.

- Jedina loša stvar ovde je što se 72 igrača nalaze u strogom karantinu. Za njih će biti jako teško da igraju na ATP Kupu ili na Australijan openu. U velikom su zaostatku za ostalima, ali to smo morali da prihvatimo kao rizik kad smo ulazili u avion na putu ka ovamo – rekao je Tim.

Kako je ranije naveo Kreg Tili, glavni organizator Australijan Opena, Dominik Tim je završio u Adelejdu, pošto nije bilo dovoljno mesta za sve u Melburnu. Tamo se priključio Sereni Vilijams, Rafaelu Nadalu, Novaku Đokoviću, Naomi Osaki i Simoni Halep. To se mnogima nije svidelo.

Dodao je austrijski teniser da smatra da je Đoković dobio nezaslužene kritike za sve što je izrekao na račun organizacije turnira u poslednjih nekoliko dana.

- Definitivno. I u prošlosti su ga mnogo puta nepotrebno kritikovali. Ne znam šta da kažem o ovoj temi. Pokušao je da pomogne ostalima u Melburnu, ali u Australiji su odlično radili da suzbiju koronu. Gotovo da ne postoji i tako treba da ostane – kaže Tim.

On dodaje da razume da je veoma teško dovesti čak 1.000 ljudi iz sveta tenisa na jedno mesto u vreme pandemije.

- Mogu da razmem zdravstvene organe Australije i njihovu Tenisku federaciju. Veoma su pažljivi sa svim što rade i jasno je zbog čega su čitave avione smeštali u karantin. Moramo to da razumemo, iako jeste nepravedno za sve koji su u karantinu. Jednostavno je takav rizik. Novak je želeo da pomogne, ali je odbijen – zaključuje austrijski teniser.

Australijan open počinje za nešto više od dve nedelje, tačnije 8. februara, a pre toga biće odigran ATP Kup.

Video: Nole iz karantina zaigrao užičko kolo sa navijačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danica

    22. januar 2021 | 11:49

    Da si poseban videlo se na Adria turu a sad si ponovo dokazao ko si. Ostani takav i, dao Bog, da se sretnete ti i Nole u finale, ali, normalno, navijacu za našeg Noleta. Ostanite zdravo

  • Sakal

    22. januar 2021 | 13:28

    Uz Noleta i neprikosnovenog Del Potra jedan od omiljenih likova sa teniskih terena naravno i Dominik!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA