≫ 

Zagrmeo Nadal iz karantina zbog Novaka i kritičara: Licemeri, što ne kažete da imate bolje sobe

Španski teniser prozvao kritičare koji ne gledaju da li su u boljoj situaciji od nekih drugih

  • 14
Rafael Nadal

Foto: Tanjug/AP

Iz svoje hotelske sobe u Adelaidi, gde prolazi poseban karantin, koji su neki od igrača ocenili kao „povoljniji nego kod drugih“, Rafael Nadal je  poslao novu poruku Novaku Đokoviću, koji je takođe, kao i on u kvalitetnijem karantinu, poput ostalih najbolje rangiranih igrača Dominik Tima, Simone Halep, Naomi Osake i sestara Venus i Serene Villiams.

Španac se osvrnuo na kritike slabije rangiranih igrača i implicirao da je pokušao da pomogne teniserima koji su u lošijim uslovima, iako to nije učinio javno:

- Ovde se svako trudi da postigne maksimalan mogući učinak u okviru naših mogućnosti i pomogne. Ono što se dešava je da neki to moraju učiniti javno, a drugi to čine na privatniji način, bez potrebe da objavljuju sve što radimo.

Nadal je zatim rekao:

- Mi nemamo tu potrebu da propagiramo pozive koje upućujemo tako da stvari idu najbolje moguće za one koji su u nepovoljnom položaju u odnosu na nas.

- Ove demonstracije igrača izgledaju kao jasna referenca na akciju koju je Đoković izveo uputivši pismo direktoru Teniske asocijacije Australije Krejgu Tiliju, sa nizom zahteva da se pokuša da se izjednače uslovi igrača koji su ograničeni i koji su bili u kontaktu sa ljudima pozitivnim za COVID.

- Ove tvrdnje su mnogi australijski građani videli kao nedostatak poštovanja prema strogim sanitarnim merama ove zemlje koje su joj omogućile da smanji stopu smrtnosti od korona virusa na praktično nulu. Đoković je svoj stav pokušao da razjasni dugom izjavom koju je objavio na svojim društvenim mrežama - kaže Nadal.

Nadal sa svoje strane ima svoje mišljenje o očiglednoj nejednakosti između tenisera koji čekaju da učestvuju na australijskoj letnjoj turneji, koja će kulminirati prvim Grend slemom godine (8.-21. Februara).

Rafael Nadal

Foto: Tanjug/AP

Gde je granica između privilegija i takozvanih privilegija? Tu je nešto drugačije. Imam malo drugačiju viziju od ostalih igrača. Ovde u Adelaidu naši uslovi su bolji od uslova većine onih u Melburnu, ali ima i onih koji imaju veće prostorije u kojima mogu da razvijaju fizičke aktivnosti, dok su kod drugih manje a, takođe nemaju kontakt sa svojim trenerima i trenerima fizičke pripreme -objašnjava Nadal.

Španski šampion nastavio je sa svojom tvrdnjom i uputio na ono što neko razume kao licemerje:

- To je stvar etike i svako ima svoje mišljenje. A sada da razgovaramo o fer igri ili jednakim uslovima. Ljudi  nemaju tendenciju da se žale na položaj onih koji su lošiji nego što jesu. Kažu da su ljudi u Adelaidi u boljoj formi, ali nisam čuo da je iko iz Melbournea rekao da imaju bolju sobu od drugih.  Bolju od onih koji bili zatvoreni 14 dana, a da nisu mogli da treniraju, jer su bili na letu sa pozitivnim ljudima -kaže Španac.

Za igrača broj dva na svetu, svako ide svojim putem:

- Oni koji su se možda toliko žalili na naše uslove u Adelaidi nisu odlučili da ostanu ograničeni. Žalbe su uvek iz nepovoljnog položaja, nagore. Niko se obično ne stavlja u povoljan položaj  u odnosu na onog drugog koji je u lošijem položaju. - kaže Nadal.

Video: Rafael Nadal pobedio najboljeg na svetu, Novaka Đokovića, u finalu Rolan Garosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sims

    25. januar 2021 | 19:29

    Citao sam dva puta,iskreno nekapiram sta je tačno hteo da kaze,inače smatram Rafu jednim sportistom za Primer povucen Normalan i veliki Borac.

  • Miki

    25. januar 2021 | 19:58

    Eh da su meni muke nihove Australijske.

  • Zeljko

    25. januar 2021 | 20:19

    Nego, hoce li oni da igraju tenis ili nedeljama da se raspravljaju o sobama..?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA