Nadal dao novi intervju, da li je opet prozvao Novaka? "Nikad nisam bio opsednut da budem najbolji"

Španski teniser ispalio nove "otrovne" strelice ka srpskom teniseru

  • 12
Novak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos 2020

Foto: Tanjug/AP

Rivalstvo između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića uvek je bilo posebno. Srpski i španski teniser odigrali su toliko legendarnih duela, da čak i onim najvećim ljubiteljima tenisa teško pada da izaberu omiljeni. Zbog svega toga zaista će biti teško kada jedan od njih dvojice odluči da okači reket i završi svoju karijeru.

Ali do tada ćemo sigurno gledati beskonačnu trku Španca i Srbina da postanu najtrofejniji na Gren slem turnirima u istoriji belog sporta. Novak Đoković je istakao da mu je glavni cilj da bude najbolji po broju osvojenih trofeja na velikim turnirima ikada, ali ga je Rafael Nadal u poslednjem intervjuu za CNN očigledno pecnuo, indirektno se osvrćući na srpskog tenisera.

- Ja se uvek takmičim, ali nikada nisam bio opsednut time da budem najbolji. Samo sam bio fokusiran na to da dam svoj maksimum u svakom trenutku. To mi daje mogućnost da se borim za najvažnije stvari, ali za mene je najvažnije vratiti se kući posle svake sezone i reći da sam ponosan na to što sam uradio tokom te godine – rekao je između ostalog Nadal.

On se nadovezao da bi mu bilo drago da osvoji bar još jedan Gren slem trofej u karijeri, ali da mu je cilj da pokušava i da ga samo to čini srećnim.

- Da, iskreno, uradio sam i više nego što sam mogao da sanjam u svojoj teniskoj karijeri. Naravno, bilo bi neverovatno da osvojim još jedan Gren slem i da na kraju završim kao igrač koji je osvojio najviše njih u istoriji. Ali, znam da to neće biti ključ za moju sreću u budućnosti. Samo treba pokušavati, nemam pritisak, nemam opsesiju. Ako se to desi, to je fantastično – istakao je španski teniser.

Za kraj, pričao je o rivalstvu sa Novakom i Rodžerom, ističući da je pre svega sa obojicom imao profesionalan i korektan odnos.

- Mislim da je to pozitivno rivalstvo. Uvek sam imao odličan odnos sa svojim protivnicima. Iskreno, tako se ja bar osećam. Sa obojicom sam imao dobar odnos, tu je dosta respekta i radili smo velike i važne stvari za naš sport. U smislu karijere, terali smo jedan drugog da budemo bolji. Kada je neko pored tebe ko radi sjajne stvari, mnogo bolje od tebe, daje ti put šta treba da popraviš da bi unapredio igru – zaključio je Španac.

Video: Nole iz karantina zaigrao užičko kolo sa navijačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Davor

    26. januar 2021 | 23:31

    Pa kako nije mu bitno da bude naj najbolji? Oce da kaze da mu ček nije bitan? XaxaxaaaIgrao vise od 8 meseci sa povredjenim kolenom! Ja mu ne verujem

  • Putin R.S

    26. januar 2021 | 23:51

    "Nikada nisi bio opsednut", a u svakom intervjuu to naglasavas i izgovaras sto znaci da si itekako opsednut. Lazes sebe i druge. Ti si jedan ljigavi namazanko, ali videvsi da si prijatelj sa onim uobrazenkom iz Svajcarske nije ni cudo sto si takav.

  • duci

    26. januar 2021 | 23:46

    U pravu je 100 posto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA