≫ 

Legendarni Amerikanac brani Novaka: Manipulišu njegovim rečima, ne dobija poštovanje kakvo zaslužuje

Bivši broj 1 prokomentarisao poslednja dešavanja iz Melburna

  • 2
Novak Đoković

Foto: Profimedia

Po ko zna koji put u poslednjih godinu dana Novak Đoković je dospeo u fokus svetske javnosti i postao meta napada i kritika, kako medija tako i kolega sa teniskog terena.

Pismo koje je nedavno poslao direktoru Australijen opena Krejgu Tiliju u vezi sa karantinskim restrikcijama nije se dopalo vlastima u ovoj zemlji. Ostali ga opisuju kao sebičnog, dok se neki pitaju da li je svestan pandemije i svega što nam se događa.

S druge strane ima i onih koji brane najboljeg tenisera sveta, poput Borisa Bekera ili Krisa Everta, a njima se sada prodružio i legendarni Amerikanac Džim Kurijer, koji je uveren da Novak čini sve da pomogne kolegama i da nema nikakvu lilčnu korist.

- Novak Đoković je učinio sve što može da pomogne drugim igračima u Melburnu. Novak je lider, ali su mu po običaju reči istrgnute iz konteksta i njima se manipuliše na potpuno pogrešan način. Nadam se da će mu australijska publika dati novu priliku i pozdraviti ga kada budu počeli mečevi - izjavio je četvorostruki Grend slem šampion.

Kurijer, bivši broj 1 na ATP listi  smatra i da uprkos što ima 17 najvećih trofeja u tenisu Novak ne dobija poštovanje kakvo zaslužuje, a da je razlog tome i činjenica da se bori u konkurenciji sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

- Nole je vrlo lako podložan javnom mišljenju i kritikama. Dosta se trudi da pridobije publiku, što je i prirodno zbog svega što je postigao na teniskom terenu. Ali je verovatno imao tu nesreću da upadne u eru u kojoj se teniski navijači dele na Rodžerove i Rafine, a tu nema mesta za njega - zaključio je Džim Kurijer.

Video: Olga Danilović vežba u karantinu za Australijen open

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ✍️

    27. januar 2021 | 11:31

    Новак заслужује велико поштовање.многима смета број 1 његов. Морће да се помире са тим да је нај бољи тенисер свих времена.🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇💪💪💪💪💪💪

  • Jacke

    27. januar 2021 | 12:10

    Nije tacno da Novak nema navijaca, ima! I za razliku od Rafinih i Federerovig mi Noletovi navijaci sirom sveta, bi poginuli za Novaka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA