≫ 

Olga Danilović pričala Italijanima o ocu, kako joj je Novak postao mentor, zašto je izabrala tenis

Ćerka Saše Danilovića posebno je zanimljiva medijima u Italiji

  • 1
predrag danilović Foto: MN Press

Srpska teniserka Olga Danilović dala je intervju za italijansku Gazetu, gde se dotakla svog oca Predraga Sanilovića, koji je ja košarkaš ostavio neizbrisiv trag na italijansku košarku, ali je pričala i o tome kako je odabrala tenis među svim sportovima, i koliko joj Novak Đoković pomaže da napreduje.

- Isprobala sam mnoge sportove, uključujući i klizanje i ples, ali čim sam uzela reket, iskra je planula. Volim da budem na terenu i da treniram još od samog početka. Volim i košarku, ali samo kao gledalac - rekla je Olga, koja ističe da je vezana za oca, koji je legenda Virtusa iz Bolonje.

- Saša je moj otac, uvek mi je bio blizak u svemu, ne samo u sportu. Očigledno je da odrastanje sa izvanrednim sportistom, saznanje šta je uradio u životu, velika dodatna vrednost za mene i moju braću. Mnogo razgovaramo o njegovoj karijeri i o tome kako je uspeo da upravlja u nekim ključnim situacijama.  Za nas je Bolonja posebno mesto. Za njega je to kao drugi dom. Bili smo zajedno kada su povukli njegov dres sa brojem 5. Bilo je uzbudljivo - ispričala je Olga.

Ona se na kraju dotakla i teme svojih idola - Monike Seleš i Novaka Đokovića, koji je postao i njen mentor i nedavno joj je delio savete i očigledno pomogao da napreduje u karijeri posle problematičnog perioda u kojem je nazadovala. Kvalifikacije za Australijan open su uspešno preskočene i sada je čekaju novi izazovi u Melburnu.

- Monika je rođena u mojoj zemlji i levoruka je poput mene, a Nole, pa mislim da ne treba da objašnjavam zašto.  On je primer na terenu i van njega. Zaista sam mu zahvalna što me je pustio da treniram u njegovoj akademiji. Uvek je bio tu, za tehnički savet i još mnogo toga. Svaka mala naznaka koja dolazi od njega je neprocenjiva - zaključila je Danilovićeva.

Pogledajte i zašto Olgu Danilović smatraju jednom od najlepših srpskih sportistkinja:

Video: Aboridžinka došla pred Novakovu terasu i donela mu poklon: On joj se zahvaljivao od srca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA