≫ 

7 najluđih priča s Novakove terase: Slao poljupce, dizao tri prsta, užičko kolo, patriotska pesma...

Od dolaska Novaka u Australiju, sva moguća pažnja usmerena je ka njemu, delom zbog zahteva da se olakša karantin teniserima kako bi mogli da se priprema za Australijan open

  • 4
Novak Đoković Foto: Profimedia

Novak Đoković se, u specifičnim okolnostima karantina, sprema za Australijan open, a jedini dodir sa ostatkom sveta imao je na balkonu svog smeštaja u Adelejdu. Za 14 dana boravka privukao je veliku pažnju svojih obožavatelja i navijača.

Novak je još 14. januara VIP avionom stigao zajedno sa Rafaelom Nadalom u Adelejd gde su smešteni povlašćeni teniseri iz samog vrha belog sporta. Odatle je imao pogled na ceo grad, a u tom hotelu je noćenje 1.800 evra.

Meditacija, trening i ćaskanje s novinarima s balkona

Novak Đoković Foto: Profimedia

Mediji su pokušavali da usnime Noleta u svom smeštaju, što nije bilo teško pošto je srpski teniser veliki deo svog vremena provodio na balkonu svog smeštaja gde je prvo viđen kako meditira.

Novak je nastavio da trenira na terasi, što su svi mogli da vide i posmatraju, a onda je i sam shvatio da mediji žele da ovekoveče taj momenat, te ih je sam pozvao na intervju.

Intervju s balkona

Đoković je intervju radio tako što je pozvao novinare telefonom na broj koji je novinar ispisao na tabli, tada je ispričao neke anegdote od pre 14 godina kada je upravo u Adelejdu naučio da vozi kola.

Gledao meč klinaca pod prozorom

Od toga momenta, mnogi dolaze da pozdrave Novaka, a jedan od prvih prizora je bio kako Novak aplaudira klincima koji igraju tenis na ulici ispred njegovog hotela.

Naš as je dečake pozdravio, aplaudirao im, razgovarao sa njima, i ta scena je začas postala hit u Australiji. Nije ravnodušan ostao ni otac jednog od dečaka, osetio je potrebu da mu se obrati preko "tvitera" i izrazi duboku zahvalnost što je učinio da se njegov sin oseti kao najsrećnije dete na svetu.

Sklekovi s navijačima

Bilo je i navijača koji su hteli da s Novakom odrade trening, a on je prihvatio izazov.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Be The One (@betheonebt1)

Poseta, govor i poklon Aboridžinke

Novaka je posebno dirnula poruka jedne njegove navijačice, koja je Aboridžinka, a bio je i počastvovan njenim poklonom.

Igrao kolo sa srpskim navijačima

Trudili su se srpski navijači da izmame Novaka na terasu kako bi mogli da ga pozdrave, a prvi put su to uspeli tako što su pustili glasnu muziku za užičko kolo, nakon čega im se on pridružio.

"Tamo daleko" pred spavanje

Novak je i pred spavanje jednog od poslednjih dana karantina dobio najlepšu uspavanku. Srpski par mu je otpevao uveče "Tamo daleko", a on je posle toga izašao na terasu i pozdravio ih i razmenio reči s njima.

Najveću pažnju Novak je dobio nakon što je poslao apel vlastima u Australiji da se ublaže mere karantina kolegama u Melburnu, kako bi mogli da se spreme za Grend slem, ali sada Novak izlazi iz njega i vreme je da se pokaže sva snaga i potencijal, prvo na egzibicionom turniru, zatim na ATP kupu, a onda i na prvom Grend slem takmičenju ove godine.

Nole prvi svoj duel u 2021. godini igra u noći između 28. i 29. januara od 03.30 časova na egzibiocionom turniru u Adelejdu protiv Italijana Janika Sinera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA