Ugledni američki časopis napisao skandalozan tekst o Đokoviću, lagao i vređao srpskog tenisera

Sramotan tekst izašao je u „Sport Ilustrejtedu“

  • 32
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Na sve smo već navikli od svetske javnosti. I dok neki štite Novaka Đokovića, ipak postoje i oni kojima je srpski teniser trn u oku. Svojim uspesima, najbolji na svetu kao da dodatno raspiruje njihov bes.

Kako onda drugačije objasniti tekst „Pete imaju oči i Novak Đoković zna i vidi sve“, koji je izašao u uglednom časopisu „Sports Ilustrejted“. Njega je potpisao Kris Almeida, a sve počinje pasusom da je ovo bila „fantastična godina za Crkvu ’broja 1’“, ukratko nabrajajući sve uspehe srpskog tenisera, da bi onda krenuo sa ludilom.

- U aprilu, Đoković je rekao da će biti protiv toga da imunizacija od virusa korona bude uslov za povratak na ATP tur. Kasnije se branio i rekao: 'Nisam ekspert, ali hoću da imam opciju da izaberem šta je najbolje za moje telo. Otvorenog sam uma i nastaviću to da istražujem – očigledno je ova izjava zasmetala autoru, pa je Novakove metode ubrzo prozvao „alhemičarskim“.

Potom se Kris Almeida ustremio na organizaciju Adrija Tura, za koji smatra da je bio leglo zaraze koronavirusom sa tolikim brojem dopuštenih gledalaca na tribinama.

- Nekoliko dana posle početka turnira on je snimljen kako igra u beogradskom noćnom klubu. Nedugo posle, Dimitrov je dobio pozitivan test, a turnir je nastavljen, dok su se igrači, volonteri i gledaoci gurali posle mečeva i zajedno se slikali – nastavlja u oštrom tonu američki novinar.

Nije se svidelo ovom autoru ni to što je Novak pred Rolan Garos rekao da neke vakcine imaju nuspojave, kao ni činjenica da je Đoković želeo da poboljša uslove za ostale tenisere na turu. Jednostavno, kao da sve nije smelo da počne od njega.

- Asocijacija nije uključila teniserke, što je dovelo do kritike od strane Endija Marija, koji je rekao da će dati podršku samo ako i WTA igračice budu uključene. Kontroverzno je i što je Đoković (uz Nadala, Serenu Vilijams i Naomi Osaku) doleteo u Adelejd gde je bio u karantinu koji je bio mnogo komotniji – deo u zagradi nije pomenut, pošto Almeida smatra da su ostali očigledno bezgrešni. Ne pominje ni da je to bila odluka organizatora.

Onda kreće vrhunac svega, pošto autor počinje da koristi i uvredljive reči kako bi opisao Đokovićevo ponašanje.

- Ove godine je Australijan open počeo tri nedelje kasnije zbog bezbedonosnih priprema. S obzirom na to koliko je država (Australija prim. aut) ozbiljna kada je u pitanju pandemija, šokantno je što se turnir uopšte održava. Ipak, Đoković je izgleda mislio da je to sve sr*nje i istakao je spisak zahteva ispred igrača – sraman je komentar autora na „Sports Ilustrejtedu“.

Dalje je Almeida napisao da je Đoković u Srbiji toliko popularan da ga svi smatraju kao neku vrstu božanstva. Kada se to izrekne u podrugljivom tonu, gubi težinu.

- Malo je reći da je Đoković najpopularniji u Srbiji. On je polubog! – naveo je ovaj novinar.

Za kraj, pisac kojem ime više i ne treba pominjati navodi da je Novakova odluka da svoj lakat zaleči prirodno naterao ljude da ne idu na operacije, što je potpuno suludo.

- Ko zna koliko je ljudi bilo ubeđeno Đokovićevom ideološkom protivljenju operaciji. Na startu 2018. je potpuno nestao dok se borio sa povredom lakta,odbijajući operaciju dok svi alternativni lekovi nisu podbacili. Rekao je da je plakao tri dana posle operacije. Posle toga je osvojio pet grend slemova – zaključuje se u ovom tekstu.

Bilo kako bilo, teško je zaključiti odakle ovolika mržnja ovog autora prema Novaku Đokoviću, čak i u situacijama kada je želeo da pomogne svojim kolegama i koleginicama. Valjda će ovo biti samo još jedan dodatni motiv za srpskog tenisera da osvoji prvi ovogodišnji Gren slem i tako stavi tačku na sve skandalozne autore i autorke tekstova o njegovim uspesima.

Video: Đoković u trećem kolu AO: Amerikanac pokušao da ga dekoncentriše, ali bezuspešno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    10. februar 2021 | 19:54

    Što naš narod kaže-" mogu samo da mu pljunu pod prozor". Da si nam Ti Nile živ i zdrav.❤️🏆🏆🏆

  • Kompleksi pucaju

    10. februar 2021 | 21:52

    Ameriko, sisala si vesla kad je struju izmislio Tesla!Fala, dovidjenja.

  • DARKO 100%

    10. februar 2021 | 20:07

    Obavestavam taj takozvani ugledni časopis „Sports Ilustrejted“ da ce Nole biti predsednik Srbije,imate cast da na terenu da gledate buduceg predsednika Srbije,jedan,jedinstveni Noleeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA